Trætte af togbusser: Hvornår kommer letbanen til Odder?

Aarhus Letbane er ramt af forsinkelser i Aarhus - og svaret på, hvornår strækningen til blandt andet Odder åbner, står hen i det uvisse

Ved stationen i Odder står passagerer og venter på at komme til Aarhus.

Lige nu kører de med togbusser, som er en midlertidig løsning, indtil letbanen kommer i drift. Spørgsmålet er bare, hvornår det sker. 

Ingen ved nemlig, hvornår Aarhus Letbane vil køre på strækningen mellem Aarhus og Odder. De foreløbige meldinger er "efter sommerferien", fortæller direktør for Aarhus Letbane Claus Rehfeld Moshøj til TV2 | ØSTJYLLAND:

- Hvad det præcist indebærer, skal vi til at finde ud af. 

VIDEO: Claus Rehfeld Moshøj fra Aarhus Letbane vil også gerne have svar på, hvornår letbanen triller. 

Uvisheden skaber frustrationer blandt de forventningsfulde passagerer, som TV2 | ØSTJYLLAND i dag mødte.

En af dem er Anne Christine Mathiesen, som kører fra Odder til Aarhus for at komme i skole.

- Det vil gøre det meget nemmere, hvis der kom en letbane og en dato på, hvornår den kom, så man havde noget at regne med, fortæller hun. 

 

Sidste efterår blev Aarhus Nærbane, som kørte på strækningen mellem Odder og Grenaa, indstillet til fordel for arbejdet med at etablere Aarhus Letbane der lader vente på sig.

Må vente lidt endnu

Ifølge letbanedirektør Claus Rehfeld Moshøj skyldes forsinkelserne det konsortium, ASAL-konsortiet, som står for alle sikkerhedsgodkendelserne omkring letbanen. Det er også de godkendelser, som er skyld i, at åbningen af letbanen på strækningen mellem banegården i Aarhus og sygehuset i Skejby i sidste uge blev udskudt mellem tre og fire måneder. 

Det er derfor uvist, hvornår letbanen kommer på skinner til Odder. Den endelige tidsplan ligger ikke fast endnu, lyder meldingen fra Aarhus Letbane. 

Odder-borgmester Uffe Jensen håber også, at der snart ligger en dato fast for åbningen af letbanen til Odder. 
Odder-borgmester Uffe Jensen håber også, at der snart ligger en dato fast for åbningen af letbanen til Odder. 

Også borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V), kigger langt efter letbanetogene. Han forstår til fulde borgernes frustrationer.

Den seneste melding, han har hørt, er, at letbanen kører til Odder inden jul: 

- Vi har fået forskellige udmeldinger omkring sommer og efterår i år, men vi glæder os til den kommer, siger han. 

Der har de seneste uger været flere historier om udfordringer for Aarhus Letbane. Først kom det frem, at en konstruktionsfejl med køreledningerne betød, at flere hundrede afstandsstykker skulle opsættes. Derefter kom det frem, at der mangler godkendelser fra DSB for, at stationerne på Djursland kan renoveres, inden letbanen skal køre til Grenaa og senest forsinkelser på driften. 

Øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om letbane-frustrationerne i Odder. 

Tirsdag aften blev der afholdt informationsmøde om letbanen på Hotel Montra Park i Odder. Ægteparret Dorte og Børge Jeppesen, som er naboer til banen, mødte op for at høre om tidshorisonten for letbanen.