Togentusiast glæder sig til at se letbanetog på skinner

Leif Christensen havde rosende ord til Aarhus Letbane, da han lørdag var til åbent hus hos letbanen

Togentusiasten Leif Christensen fra Brabrand var imponeret over det, han så, da han lørdag var til åbent hus hos Aarhus Letbanes trafik- og servicecenter i Banegraven. 

- Jeg synes, de er imponerende. Det må jeg sige. Det bliver spændende at se dem i drift, sagde Leif Christensen, da han havde kigget nærmere på de to typer tog, som letbanen kommer til at bruge. 

Den ene type er Tango, der især skal køre på strækningen mellem Aarhus og Grenaa. Tango er ifølge Aarhus Letbane indrettet med flere og større sæder og en mere avanceret affjedring, der både øger komforten og gør det muligt at køre op til 100 kilometer i timen.

Den anden togtype hedder Variobahn, der er lidt mindre end Tango. Variobahn kommer primært til at betjene det centrale Aarhus. Det er indrettet med færre sæder og flere ståpladser, så folk lettere kan stige på og af. Topfarten er 80 kilometer i timen. 

Leif Christensen følger med stor interesse byggeriet af letbanen, der ventes færdig næste forår. Hvor meget han selv kommer til at bruge letbanen, er svært at sige.  

- Jeg skal da ud og prøve den. Hvor meget jeg kommer til at bruge det til daglig, kommer lidt an på vejret, siger Leif Christensen. 

Han prøvede sæderne i de to togtyper. De var lidt hårde i det ene tog, mente Leif Christensen.

- Nu er det jo ikke ret langt, man skal køre i de her tog, men hvis man skulle bruge dem hver dag, kunne det godt være, at man synes, det var lidt hårdt, sagde han om sædernes hårdhed. 

I videoen fortæller letbanedirektør Claus Rehfeld Moshøj om trafik- og servicecentrets miljøvenlighed.