Teknikken driller fortsat: Letbanen håber på snarlig afklaring

Efter en dag præget med stribevis af aflysninger håber Aarhus Letbane, at driften kan normaliseres i løbet af aftenen eller senest tirsdag morgen.

Problemer med et fjernstyringsstem mandag betyder, at der indtil videre ikke har kørt letbanetog til hverken Odder eller Grenaa.

Mandag har Aarhus Letbane været plaget af problemer med fjernstyringssystemet.

Det betyder, at der hele mandag morgen og formiddag ikke har kørt nogen letbanetog overhovedet. Ved middagstid kunne de første letbanetog så begynde at køre på strækningen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital, mens der hverken har været kørsel mod Odder eller Grenaa hele dagen.

Læs også Badegæster hopper over hegn og risikerer deres liv

Letbane-direktør Michael Borre håber, at man i løbet af mandag aften kan komme tilbage til normal drift.

- Vores leverandør tror, at de nu har fundet fejlen og ved, hvad der skal gøres for at løse problemerne. Det tager formentlig et par timer at få styr på det, og så håber jeg, at vi kan begynde at køre i løbet af aftenen eller senest i morgen tidlig, siger Michael Borre til TV2 ØSTJYLLAND.

03:43

VIDEO: Letbanen-strækningen til Grenaa blev officielt indviet 12. maj, hvor et særtog kørte fra Aarhus klokken 10.05 og ankom til Grenaa klokken 12.40. Ved hvert stop stod glade borgere klar til at fejre, at Letbanen langt om længe er kommet til Djursland. Du se eller gense video fra den officielle åbning her.

Luk video

Må ikke ske igen

Han fortæller, at når problemerne med teknikken i fjernstyringssystemet er bragt i orden, vil det tage et par timer, før driften er tilbage i normale tilstande.

Læs også Der skal være hjertestartere i letbanetog, lyder det fra politikere

- Vores første prioritet er at få rettet fejlen, og så skal vi bagefter have en rapport fra dem om, hvad der er gået galt, og om det er noget, der skal gøres noget ved, så det ikke sker igen, siger Michael Borre.

Her kan du via Midttrafik følge situationen omkring Aarhus Letbanes drift, og du kan også se forslag til alternative busser.