Strøm til letbanen: Spærrer travlt kryds for at sætte master

Fra mandag venter en strækning ned mod havnen i Aarhus. Sideløbende bliver der også trukket ledninger ved sygehus i Skejby

Alle sejl er sat ind på at færdiggøre skinner, master, køreledninger og andre fornødenheden, så Aarhus' nye letbane kan komme på skinner.

Hver uge kan Aarhus Letbane melde om nye steder i den jyske hovedstad, hvor anlægsarbejdet er i gang.

Fra mandag den 13. februar er det krydset Nørrebrogade og Knudrisgade. Her mangler der endnu at blive sat master og bæretove, inden at køreledningerne kan trækkes.

Arbejdet betyder, at trafikken på stedet vil være indskrænket i aften- og nattetimerne, men folkene bag Aarhus Letbane lover, at biler og cyklister i første omgang kan passere den 13. februar.

Dagen efter, tirsdag den 14. februar, vil der dog være fire timer, hvor krydset er nødt til at blive helt afspærret, fordi bæretovene til at holde på køreledninger skal monteres. Hvis arbejdet ikke bliver gjort færdig der, kan afspærringen strække sig over flere aftener og nætter: 

- Er arbejdet ikke afsluttet tirsdag nat, har Aarhus Letbane fået dispensation til at fortsætte onsdag og eventuelt torsdag nat i samme tidsrum mellem kl. 01-05. Bliver det aktuelt, vil det også i disse tidsrum være nødvendigt at spærre krydset Nørrebrogade – Nørregade/Knudrisgade helt af, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse. 

Der var være tydelig markering af både afspærring og omkørsler ved krydset. 

Efter arbejdet i krydset Nørrebrogade og Knudrisgade venter arbejdet med kørestrøm ved Mindet og senere krydset Nørreport og Kystvejen, som er det sidste kryds i Aarhus Midtby. 

Her kan du se en oversigt over omkørsel ved Nørrebrogade og Knudrisgade, som gælder fra mandag:

 
  Foto: Aarhus Letbane