Se Letbane-åbningen: Kom med på den første tur med passagerer

Åbningen af Aarhus Letbane bliver nu markeret på Hack Kampmanns Plads på havnefronten i Aarhus, hvor alle interesserede er velkomne

Så skete det. I dag klippede Aarhus Letbane selv den røde snor, da den kørte ud på sin første tur med passagerer.

Hundrevis af mennesker mødte op for at overvære, at den længe ventede Letbane begynder at rulle med passagerer.

- Med det forløb, der har været, kan man jo ikke undgå at have lidt kriller i maven en dag som i dag. Så det er bare fedt at se, hvor mange der har lyst til at være med til sådan en spontan fest her, siger rådmand for Miljø og Trafik Kristian Würtz (S) til TV 2 ØSTJYLLAND.

Herunder kan du se vores LIVE facebook-sending fra Letbane-åbningen. 

Det er gratis at køre med Letbanen efter kl. 11.00 og resten af dagen.

- Det er en helt fantastisk dag. Vi glæder os over den første tur. Lige nu fylder forløbet op til ingenting. Vi har arbejdet på det her i fem år. Det startede i en kælder i Viby, og nu står vi her og fejrer, at den kører. Det er jeg sindsygt stolt over, siger direktør for Letbanen, Claus Rehfeld Moshøj.

Letbanen kører seks gange i timen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Indvies i juletrafik

Nu er da den første tur er overstået, er mange er spændte på, hvordan de første dage bliver, når Letbanen for alvor ruller i den aarhusianske trafik.

- Jeg ser spændt frem til de kommende dage. Det er jo den værste juletrafik og stressede kunder, vi har disse dage. Så jeg vil opfordre til, at man tænker sig godt om, når man skal tage disse letbane-tog, siger citychef i Aarhus Claus Bech.

Sekundet hvor Letbanen "klipper" sin egen røde snor.
Sekundet hvor Letbanen "klipper" sin egen røde snor.

Aarhus Letbane skulle have åbnet tilbage i foråret. Den gang blev det udskudt til den 23. september, hvor man i 11. time måtte aflyse den stort anlagte åbningsfest aftenen inden, at hele byen var inviteret til fest med taler, musik og 5.000 stykker kransekage på havnefronten i Aarhus.

Men dengang var sikkerhedsgodkendelserne ikke på plads - det er de nu.

Onsdag aften ved 22-tiden kunne Aarhus Letbane så oplyse, at man har accepteret kravene, og at letbanen vil begynde at køre med passagerer fra torsdag klokken 11.00. Læs mere om det her 

Se upspeedet video fra Letbanens første tur op ad stejle Randersvej. Et normalt tog ville ikke kunne køre op af en stejl bakke som denne, men det har Letbanen ingen problemer ved.