Regionsråds-formand: Letbane-direktørs løn er alt for høj

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) forstår ikke, hvorfor Letbanedirektøren skal have millioner i løn og fratrædelsesgodtgørelse

Der er et gyldent håndtryk i vente til Letbane-direktør Claus Rehfeld Moshøj, når han forlader posten inden længe.

Han modtager 1,4 millioner i fratrædelsesgodtgørelse udover sin årlige løn på 2,1 millioner kroner med pension og tillæg. Det viser aktindsigter, som FINANS har fået. 

Det lønniveau er alt for højt, hvis man spørger Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland.

- Det har jeg ment hele tiden, og det mener jeg stadigvæk. Skal han have så meget i løn, så skulle mange af regionens chefer have det samme, og det får de ikke. Jeg forstår ikke, hvorfor man har givet så høj en løn i den kontrakt, man har indgået, siger regionsrådsformanden til TV2 ØSTJYLLAND.

Claus Rehfeld Moshøj tiltræder efter nytår sin nye stilling som administrerende direktør i selskabet bag Rejsekortet. 

Næste direktør får markant lavere løn

Den kommende direktør i Aarhus Letbane vil blive ansat til en markant lavere løn end Claus Rehfeld Moshøj, fortæller formanden i Letbanens bestyrelse, Johnny B. Hansen.

quote Skal han have så meget i løn, så skulle mange af regionens chefer have det sammen, og det får de ikke. Jeg forstår ikke, hvorfor har givet så høj en løn i den kontrakt, man har indgået.

Bent Hansen (S), regionsrådsformand

- Funktionen bliver en anden. Fremover skal funktionen være at stå for driften af Letbanen, og ikke, som i Claus Rehfeld Moshøjs tilfælde, opførelse, siger bestyrelsesformanden til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er forhold i ansættelseskontrakten, der er årsagen til, at Letbane-direktøren kan ses frem til et klækkeligt beløb, selvom Letbanen ikke står færdig som planlagt.  

- Den kontrakt relaterer sig ikke til, om Letbanen står færdig eller ej. Havde der været tale om en bonusaftale, så var den ikke kommet til udbetaling, siger Johnny B. Hansen.

Flere ansatte i Letbanen har modsat direktøren en bonus indbygget i kontrakten. Men den bonus afhang af, om Letbanen blev færdig til tiden.  

- Det skete ikke, hvilket betyder, at bonusbeløbene ikke bliver udbetalt i de aftaler, siger bestyrelsesformanden.

Letbanen skulle have været i drift fra den 23. september, men åbningsfesten blev aflyst i sidste øjeblik, fordi Letbanen manglede en sikkerhedsgodkendelse fra Trafikstyrelsen.

Det er endnu uvist, præcis hvornår Letbanen åbner.