Problemer med teknikken påvirker Aarhus Letbane

Problemer med et fjernstyringssystem betyder, at der ikke kører letbanetog mandag morgen. Det er endnu uvist, hvornår de kommer i gang igen.

Mandag morgen er al kørsel med letbanetogene indstillet. Foto: Aarhus Letbane

Opdatering mandag klokken 12

Letbanen er nu begyndt at køre på strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen. Mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital køres der nu med 20 minutters drift. Mellem Aarhus H og Lisbjergskolen køres der med timesdrift. Der køres fortsat ikke mod Grenå eller Odder. Du kan finde mere trafikinfo om letbanen her.
 

OPDATERING KLOKKEN 17
Klokken 17.00 er forventningen, at Aarhus Letbane forhåbentlig kan være tilbage i normal drift mandag aften eller senest tirsdag morgen, oplyser Michael Borre, direktør i Aarhus Letbane. Det kan du læse mere om her.

Mandag morgen har mange østjyder formentligt ventet forgæves på Aarhus Letbane. Årsagen er, at al kørsel med letbanetogene er indstillet. Det oplyser Midttrafik.

- Det er vores fjernstyringssystem, der her til morgen er gået ned, og det er vi ved at få genstartet nu, siger Michael Borre, der er direktør i Aarhus Letbane.

Læs også Kørselstilbud til unge vækker glæde - men ikke i taxibranchen

Derfor har der hele mandag morgen ikke kørt letbanetog, og det er endnu uvist, hvornår de kommer i gang.

- Men vi regner stærkt med, at det hele er oppe at køre igen i løbet af ganske få timer, siger letbane-direktøren. 

Find alternativer

På Midttrafiks hjemmeside oplyses det blandt andet, at der er indsat busser på strækningen mellem Aarhus Rutebilstation og Aarhus Universitetshospital, som kører hvert kvarter.

Læs også Veje sveder i sommervarmen - sådan gør du, hvis du får "sved" på bilen

Da letbanedriften pt er indstillet har Midttrafik samlet en oversigt over alternative måder at komme frem på denne mandag morgen. Du kan se hele oversigten over de forskellige busruter her.