Politiet om letbane-uheld: Burde ikke kunne ske

Østjyllands Politi slår fast, at så længe færdselsloven overholdes, skulle der ikke ske sammenstød mellem biler og letbanetog

Tirsdag aften skete det igen. Et af de letbanetog, som testkører i Aarhus, stødte sammen med en bilist. Denne gang ved Nørreport, og som tilfældet var en gang tidligere, var det bilistens fejl. Fra Østjyllands Politi lyder det da også, at uheldene ikke sker, hvis færdselsloven overholdes.

- Der er en ny medspiller i trafikken her i Aarhus, og den skal alle tage hensyn til. Der burde ikke være problemer, hvis alle overholder færdselsreglerne. Så burde det ikke gå galt, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Jes Frederiksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han advarer mod uopmærksomhed i trafikken, hvor letbanen nu kører test.

- Trafikanter har en tendens til at være fortravlede og uopmærksomme, og møder du så et letbanetog som modpart, kan det have fatale følger, siger Jes Frederiksen.

quote Trafikanter har en tendens til at være fortravlede og uopmærksomme, og møder du så et letbanetog som modpart, kan det have fatale følger.

Jes Frederiksen, Østjyllands Politi

Uheldet tirsdag skete, fordi en bilist – der fik grønt samtidig med et letbanetog – forsøgte at dreje til venstre i krydset, selvom man ikke må. Ingen personer kom noget til. Toget slap nærmest uden skader, imens den implicerede bil var mere medtaget.

Overordnet set er direktøren for Aarhus Letbane fortrøstningsfuld i forhold til de forholdsvis få uheld, der har været med de nye tog.

- Det går over al forventning, og vi havde da frygtet flere uheld. Når vi kigger på Bergen og Oslo (hvor der også kører letbaner, red.), så ligger vi på det halve i øjeblikket, og det er vi ret godt tilfredse med, siger direktøren Claus Rehfeld til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus Letbane gør ifølge ham alt, hvad man kan for at informere og advare de øvrige trafikanter om den nye spiller i bybilledet.

I slutningen af november kørte en bilist ind på letbanesporerne langs Randersvej i Aarhus og kunne ikke komme fri igen.

- Folk skal være opmærksomme og overholde færdselsloven. Og så ellers også passe på med det kække venstre sving, som vi så her, siger Claus Rehfeld.

Det forventes, at Aarhus Letbane kommer til at køre for alvor i uge 50. Lige nu er det stadig blot testkørsler, som togene foretager i Aarhus.

Øverst på siden kan du se interview med Østjyllands Politi. Herunder uddyber Claus Rehfeld sine pointer.