Påkørsel: 20-årig mand løb ind foran letbanen

Sent lørdag aften blev en person påkørt af letbanen i Aarhus

En 20-årig mand er blevet påkørt af letbanen ved Stjernepladsen i Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi.

Uheldet skete kort efter klokken 11 lørdag aften. Her løb tre unge mænd over skinnerne, fordi de gerne ville med toget.

- De løber op i retningen mod letbanen, den ene af de tre bliver ramt af toget, da det kommer kørende. Han bliver ramt på skulderen, og falder så ned. Toget kører med lav hastighed, Jes K. Frederiksen, der er vagtchef ved Østjyllands Politi.

Den 20-årige mand, der blev påkørt, er sluppet meget heldigt fra uheldet. Han fik kun nogle få knubs. 

- Fyren har været en tur forbi skadestuen, der var nogle hudafskrabninger. Og så er der sket en mindre skade i forruden på letbanetoget, fortæller vagtchefen ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Første gang

Det er første gang at Letbanen påkører en fodgænger. Hos Aarhus Letbane forklarer man, at det er svært at undgå episode, som lørdagens uheld. 

- Han løber ud foran toget, hvor toget har ret til at køre, de ser sig ikke for, og tager en chance. Det kan jo ske alle steder i trafikken. Det er svært at undgå, ligesom det er svært at undgå, at man løber ud foran en bil, siger Jens Velling, der er kommunikationschef ved Aarhus Letbane.

Tidligere har der været tre tilfælde, hvor Letbanen er stødt ind i biler.

I december skete der et sammenstød ved Mindet tæt ved Dokk1 og ved Nørreport. Tilbage i september skete der et sammenstød i krydset mellem Nørrebrogade og Vennelyst Boulevard.

Dertil kommer nogle episode, hvor bilister har forvildet sig ind på Letbane-sporet. Seneste tilfælde skete onsdag, hvor hele Letbane-nettet i Aarhus var lammet i nogle timer. 

Trafikken lammet

Trafikken var indstillet i en rum tid i forbindelse med påkørslen, mens politiet undersøgte stedet. Det betød, at Letbanetogene i hele byen og på begge spor holdt stille i tre kvarter.

Men hvis uheldet skulle ske igen på den såkaldte indre strækning i Aarhus, når Letbanen åbner op for strækningerne til Grenå og Odder, vil det ikke komme til at lamme hele Letbanetrafikken i Østjylland, fastslår kommunikationschefen hos Aarhus Letbane.

- Hvis vi havde haft åben til Grenå og Odder, så ville det her ikke have påvirket de to linjer. Det er i princippet et andet system. Det er fordi teknisk er linjerne til Grene og Odder rene banestrækninger, mens den indre bane er en bybane. De hænger både sammen og er adskilte, siger Jens Velling.