Operatør undskylder: Men alle tests viser at sikkerheden er i orden

Keolis Danmark har ikke været i stand til at overbevise Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om, at Aarhus Letbane var sikker at køre i

02:41

Aarhus Letbane kommer ikke ud og køre med passagerer i dag. Det stod klart sent fredag eftermiddag, og det ærgrer og ryster operatøren Keolis Danmark.

- Jeg er rigtig ked af det, og så må jeg undskylde over for de mennesker, der har glædet sig til den her dag, siger Peter Lanng Nielsen, direktør i Keolis Danmark, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Åbningen af Letbanen udskudt: Sikkerheden ikke godkendt

Han fastholder, at sikkerheden i Aarhus Letbane er i orden, og at han absolut ingen skrupler ville have ved at sende passagerer afsted i den.

- Vi må konstatere, at det gode stykke arbejde, vi har lavet, har vi ikke været i stand til at overbevise trafikstyrelsen om, var godt nok, siger Peter Lanng Nielsen. 

06:03

Jacob Bundsgaard (S), kalder det en utålelig situation, at Letbanen ikke kommer på skinner. 

Luk video

- Alle vores test og alt vores arbejde viser, at vi kan føre togene sikkert igennem Aarhus, siger han.

Direktøren anerkender dog, at sikkerheden først er endegyldigt i orden, når det er lykkedes at overbevise Trafikstyrelsen om, at den er det. 

Læs også Bundsgaard: ’Utålelig situation’ – men fortryder ikke Letbanen

- Jeg må tage på mine skuldre, at jeg ikke har været i stand til at overbevise styrelsen om, at det vi har gjort er godt nok, siger Peter Lanng Nielsen.

Se mere i interviewet øverst i artiklen. 

Læs også Få overblikket over Letbanen fra start til udsættelse - igen og igen