Odder-borgmester frygter yderligere Letbane-forsinkelser

Åbningen af Letbane-strækningen mellem Odder og Aarhus er allerede blevet udsat en gang, og set i lyset af weekendens begivenheder frygter Odders borgmester nu yderligere forsinkelser på strækningen

01:16

Det er ikke kun i Aarhus by, at Letbanen skal fragte passagerer rundt. Også på strækningerne mellem Aarhus og Grenaa og Aarhus og Odder er det meningen, at Letbanen skal køre.

Og i Odder kigger man på weekendens aflysning af Letbane-åbningen og frygter, at det også får konsekvenser for deres egen åbningsdato. 

Læs også Trafikstyrelsen: Letbanen kører tidligst om halvanden måned

Strækningen mellem Odder og Aarhus var nemlig sat til at skulle åbne senere i efteråret, men borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) frygter, at weekendens aflysning kan skubbe tidsplanen.

- Det er klart, at i og med at åbningen ikke lykkedes lørdag, og de meldinger, der er kommet fra Trafikstyrelsen omkring yderligere ting, der skal laves i Aarhus, det gør jo selvfølgelig, at jeg er bekymret for om den åbningsdag den 26. november, vi har fået i Odder, den nu holder, siger borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V).

Læs også Åbningen af Letbanen udskudt: Sikkerheden ikke godkendt

På trods af udsigterne til, at Letbanen måske bliver yderligere forsinket, så glæder Odders borgmester sig stadig til, at byen får en Letbane-forbindelse til Aarhus.

- Den er jo blevet udsat en gang, og som sagt, så kan jeg godt frygte, at den bliver yderligere udsat på baggrund af det der er sket i Aarhus. Men vi glæder os jo alle sammen til, at den kommer til at køre, for det vil være et enormt løft for Odder Kommune og hele regionen rundt om Aarhus, siger Uffe Jensen.   

Kunne ikke godkende sikkerheden

Årsagen til, at den første del af Letbane-strækningen ikke åbnede denne weekend, som eller var planlagt, var at Trafikstyrelsen ikke fandt Letbanens sikkerhedssystemer tilstrækkelige.

- Det er simpelthen for langt fra noget, vi kan godkende, sådan sagde vicedirektør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fredag aften.

Der er endnu ikke sat en ny dato på, hvornår Letbanen åbner, men Trafikstyrelsen vurderede lørdag, at der minimum ville gå halvanden måned. 

Det var en rystet Letbane-direktør, der fredag aften måtte fortælle, at Letbanen alligevel ikke åbnede i weekenden. Se mere i videoen herunder:

05:22 Luk video