Ny Letbane-dato påvirker busserne: Køreplan skifter senere

Bybusserne i Aarhus skulle have skiftet køreplan den 26. november, men efter åbningen af Letbanen er blevet udskudt, er datoen nu blevet flyttet

Busserne i Aarhus skifter ikke køreplan i slutningen af november alligevel. I stedet bliver det først i midten af december.

Busserne i Aarhus skifter ikke køreplan i slutningen af november alligevel. I stedet bliver det først i midten af december. 

Det skyldes, at Letbanen først forventer at åbne på den indre strækning mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital senest den 26. november 2017. 

Læs også Aarhus Letbane blev advaret: Åbning kaldt urealistisk i august

Det er samme dag, som det tidligere er blevet meldt ud, at bybussernes køreplan ville skifte. 

Nu har Midttrafik besluttet sig for at ændre datoen for køreplansskiftet til den 17. december for at give Letbanen en indkøringsperiode, og for at kunderne er sikret kollektiv transport på strækningen. 

Læs også Odder-borgmester frygter yderligere Letbane-forsinkelser

De nye køreplaner og rutezonekort kan ses på Midttrafiks hjemmeside. Letbanens køreplan er stadig under udarbejdelse og afventer det endelige resultat af testkørslerne, før den vil blive offentliggjort på midttrafik.dk. 

Erstatningskørsel

Odder-Aarhus: Busruterne 80, 81 og 82, der er indsat som erstatning på strækningen Odder – Aarhus fortsætter med at køre, indtil Letbanen er i drift mellem Odder og Aarhus. Den særlige teletaxakørsel langs strækningen forventes indtil videre at fortsætter frem til 31. januar 2018.

Aarhus-Grenaa: På strækningen mod Grenaa fortsætter erstatningskørslen med rute 83, 84 og 85 og teletaxa indtil den forventede åbning af Letbanen mellem Aarhus og Grenaa i foråret 2018.

Lystrup-Skejby: Der indsættes en ny pendlerrute 86 mellem Lystrup og Skejby som erstatning for linje 1A fra 17. december 2017 og frem til åbningen af Letbanen mod Lystrup og Grenaa i foråret 2018.