Midttrafik: Vi lover bedre information om letbane

Midttrafik retter nu op på de fejlagtige informationer, der har været om aflysninger og forsinkelser på letbanestrækningen fra Odder til Aarhus

Letbanen lader næsten hver morgen mange af passagererne på stationen i Mårslet i stikken med forsinkelser og aflysninger, og det er de efterhånden ved at være godt trætte af.

Letbanetog, der aldrig kom. Forsinkelser, der ikke blev informeret om. Det har ikke været en flyvende start for letbanepassagerer på strækningen mellem Aarhus og Odder.

Det har blandt andet påvirket Charlotte Jonasson, som tidligere har fortalt TV2 ØSTJYLLAND om sine frustrationer.

Vi har konstateret, at letbanens automatiske informationssystem sendte forkert data ud.

Martin Boisen Tams, leder af trafik og kundeservice i Midttrafik

- Jeg har stået på Mårslet Station og set på skærmen, at toget afgik som planlagt. Så forsvandt afgangen pludselig fra tavlen af. Men toget kom altså ikke, sagde Charlotte Jonasson til TV2 ØSTJYLLAND i sidste uge.

- Det mindste, man kan gøre, er, at informere folk så hurtigt som muligt. Det har de i hvert fald ikke haft styr på. Det er frustrerende, siger Charlotte Jonasson.

01:56

VIDEO: Morgenpendlere på Mårslet Station må kigge langt efter både tog og information. Indslaget er fra d. 1. november.  

Luk video

Midttrafik erkendte i sidste uge, efter at TV2 ØSTJYLLANND en morgen var med på Mårslet Station, at informationen på strækningen mellem Aarhus og Odder ikke har været optimal.

Man har fundet ud af, at siden Odderstrækningen blev åbnet, har der været fejl på informationerne fra letbanens automatiske informationssystem.

- Vi har konstateret, at letbanens automatiske informationssystem sendte forkert data ud, siger Martin Boisen Tams, leder af trafik og kundeservice i Midttrafik.

Derfor er man i gang med at indtaste informationerne manuelt i det system, der også dækker busserne.

Læs også Letbanekaos på Odder-strækning får kunder til at rive sig i håret

Derfor skal letbanepassagererne nu vænne sig til at gå ind på Midttrafiks hjemmeside.

- Man kan selvfølgelig kigge på informationsstanderen på perronen. Hjemmefra skal man ind på Midttrafiks hjemmeside. Der har vi oprettet et link på forsiden, siger Martin Boisen Tams.

Læs også Kritik af handicapforhold: Nu går borgmester ind i kampen

Martin Boisen Tams forventer, at man i næste uge også kan få de opdaterede informationer fra rejseplanen.dk.