Mens vi venter på Letbanen: Midttrafik indsætter lynbusser

Midttrafik indsætter lynture på linje 12 fra Hjortshøj mod Aarhus om morgenen for at få folk frem til uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i tide

Det er blandt andet for at give folk muligheden for at nå hurtigere frem til en række uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Risskov, Aarhus Nord og Aarhus Centrum, at busruterne indsættes.

Letbanens mange udsættelser betyder ekstra arbejde for buschauffører.

Fra 2. januar 2018 indsætter Midttrafik lynture fra Hjortshøj som et supplement til linje 12 og rute 84. Lynturene vil køre indtil Letbanen åbner mod Grenaa. 

Læs også Trods kaotisk start: Aarhus gør klar til ny etape af Letbanen

Vi bruger 15 vagter om dagen til den ekstra 87-rute og nu kommer så de to nye lunture om morgenen. Heldigvis har chaufførerne taget det rigtig pænt.

Ole Sørensen, Midttrafik 

Det er blandt andet for at give folk muligheden for at nå hurtigere frem til en række uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Risskov, Aarhus Nord og Aarhus Centrum, at busruterne indsættes.

- Det begynder jo at blive lidt svært at have med at gøre. Det er på personalesiden, det begynder at knibe med at få vagtplanen til at gå op. Vi bruger 15 vagter om dagen til den ekstra 87-rute og nu kommer så de to nye lynture om morgenen. Heldigvis har chaufførerne taget det rigtig pænt, og flere skal jo så nu på arbejde mellem jul og nytår, siger gruppeleder for Mobilitiet og Rådgivning hos Midtrafik, Ole Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Midttrafik: Her er det især uheldigt at Letbanen ikke kører

Lynturene kører ad Grenaavej og standser kun ved få stop: Hjortshøjvangen (endestation), Smedebakken ved Hjortshøj kirke, Hjortshøj station, Grenåvej/Vejlby Centervej, Nørrebrogade/Universitetet og Park Allé.

Midttrafik oplyser, at køretiden er tilpasset, så kunderne kan skifte bus ved Vejlby Centervej til linje 6A og dermed nå videre til bl.a. Risskov Gymnasium, Risskov Handelsgymnasium, Aarhus Tech og Aarhus Akademi.

Lynturerne har afgang fra Hjortshøjvangen med retning mod Aarhus klokken 7.11 og klokken 7.41.