Mafia-relation til Letbanen undersøges af magistraten

Der er mistanke om, at en underleverandør til Letbanen er forbundet med mafiaen. Sagen skal nu undersøges af magistraten

Sagen om en Letbane-underleverandørs mulige relation til den italienske mafia skal nu undersøges af magistraten.

Det sker på baggrund af et beslutningsforslag, der blev stillet af Enhedslistens Peter Hegner Bonfils op til byrådsmødet onsdag.

quote Der må ikke ske det, at man går i gang med Letbanen på Aarhus Ø, og der så er mafia involveret der.

Peter Hegner Bonfils (Ø)

I magistraten skal det belyses nærmere, hvorvidt firmaet Nicofer SRL, der har været involveret i bygningen af Letbanen, er knyttet til mafiaen. 

Undersøgelsen indebærer, at Aarhus Kommune skal i kontakt med de italienske myndigheder for at få fat i den såkaldte hvidliste. Hvidlisten indeholder de virksomheder, der ikke er forbundet til mafiaen. 

Udklip fra Enhedslistens beslutningsforslag, der blev sendt til magistratbehandling onsdag. 
Udklip fra Enhedslistens beslutningsforslag, der blev sendt til magistratbehandling onsdag. 

Ifølge Peter Hegner Bonfils' beslutningsforslag, har præfekten i Verona vurderet, at det pågældende firma har relation til mafiaen.

Må ikke ske igen

Såfremt magistraten slår fast, at firmaet er infiltreret af mafiaen, skal sagen tilbage i byrådet med henblik på en endelig vedtagelse om at forhindre fremtidig mafiaindblanding i projekter i Aarhus Kommune.

Og det skal helst gå hurtigt, mener Peter Hegner Bonfils.

- Der må ikke ske det, at man går i gang med Letbanen på Aarhus Ø, og der så er mafia involveret der, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der var bred enighed på byrådsmødet om, at det er en alvor sag, hvis mafiaen var indblandet i byggeriet af Letbanens etape 1. 

- Det skulle jo nødig være sådan, at der står idiot i panden på os. De har listet sig ind af en bagdør, fordi vi ikke er vant til sådan noget her, siger Peter Hegner Bonfils.