Letbaneselskab tager det fulde ansvar for aflysning

Selskabet bag Aarhus Letbane ønsker ikke at melde en ny åbningsdato for letbanen ud

Efter aflysningen af den stort anlagte åbningsfest for Aarhus Letbane lørdag tager Letbaneselskabet tre dage senere ansvar for, at de nødvendige godkendelser ikke nåede at komme i hus.

Tidligere tirsdag udtalte Jacob Bundsgaard (S), Aarhus' borgmester, at han var utilfreds med Aarhus Letbane og operatøren Keolis efter en redegørelse for forløbet fra netop Keolis.

Hør borgmester Jacob Bundsgaards kommentarer til redegørelsen her.

Til det svarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Letbaneselskabet, til DR.

- Sådan må det være. Det er ultimativt mit ansvar at sørge for, at letbanen kommer ud at køre, så det har borgmesteren ret i, siger han.

Regionsformand, Bent Hansen, er langt fra tilfreds med den redegørelse, som Aarhus Letbane har udarbejdet. Han savner svar på, hvornår letbanen begynder at køre.

For tidligt at aflyse onsdag

Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, skrev onsdag i sidste uge til stadsdirektør Niels Højberg og forsikrede om, at der var styr på situationen.

Letbanedirektøren giver i et interview til Jyllands-Posten udtryk for, at det ville have været for tidligt at aflyse åbningsfesten onsdag.

- I løbet af onsdag og torsdag modtager jeg og Keolis en stribe godkendelser, og derfor har jeg en berettiget forventning om, at vi finder en løsning, siger han.

Ingen ny åbningsdato

Keolis' redegørelse viser, at selskabet i løbet af weekenden har fået styr på 57 ud af 59 problemer, der fik Trafikstyrelsen til at bremse godkendelsen.

I interviewet til Jyllands-Posten ønsker Claus Rehfeld Moshøj dog ikke at spå om en ny åbningsdato, eller hvorvidt Odder-banen også bliver forsinket.

Tirsdag har Trafikstyrelsen godkendt, at Letbanen igen begynder testkørslerne fra onsdag.

For at få de sidste godkendelser i hus har Aarhus Letbane ifølge DR søgt hjælp hos Københavns Metro, der har tilbudt at kigge operatøren Keolis plan igennem og vurdere, om den er god nok.

Hele letbanen har et budget på 3,5 milliarder kroner og finansieres af både stat, kommune og region.

Den er gået 700 millioner over budget.

Bünyamin Simsek (V) og Kristian Würtz (S) er begge byrådspolitikere i Aarhus og medlem af Letbanens bestyrelse. Hør hele interviewet her:

 

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste