Letbanen tilbage i arbejdstøjet: Arbejder på ny tidsplan

Aarhus Letbane er gået i gang med at lave de fornødne justeringer, så toget kan komme på skinner

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Selskabet bag Letbanen er trukket i arbejdstøjet efter gårsdagens melding om, at Trafikstyrelsen ikke kunne godkende sikkerheden og sige god for lørdag som Letbanens åbningsdag.

Ledelsen i Aarhus Letbane I/S er på et møde lørdag påbegyndt arbejdet med at svare på de spørgsmål, som Trafikstyrelsen manglede svar på. 

Læs også Bundsgaard: ’Utålelig situation’ – men fortryder ikke Letbanen

Samtidig bliver der nu arbejdet på en ny tidsplan for, hvornår Letbanen kommer ud og køre. Det er endnu for tidligt for Letbanen at sætte en tidshorisont på, oplyses det. 

07:35

Trafikstyrelsen: Letbanen er langt fra at kunne blive godkendt. 

Luk video

- Efter gårsdagens store skuffelse er vi i dag tilbage i arbejdstøjet. Fra lørdag morgen har vi været i gang med at få løst de opgaver, der skal til for at få de endelige godkendelser, så Letbanen snart kan komme ud at køre i Aarhus, siger Aarhus Letbanes direktør, Claus Rehfeld Moshøj i en pressemeddelelse. 

Læs også Åbningen af Letbanen udskudt: Sikkerheden ikke godkendt

Letbanen skulle have taget sin første tur med de første rejsende klokken 12.00 lørdag. Her skulle åbningen være fejret med taler af blandt andet transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Den allerførste letbanetur skulle være blevet vist på en storskærm mens der var mulighed for, at borgere havde mulighed for at prøve en tur på Letbanens første strækning mellem Dokk1 og Skejby. 

Læs også John kom fra Albertslund for Letbane-åbning: Jeg var mundlam

Det er kun otte dage siden, at en testkørsel af letbanen gik galt, da en bil og et af Aarhus Letbanes tog stødte sammen i krydset Randersvej/Vennelyst Boulevard i Aarhus.

Aarhus Letbane har dog tidligere meddelt, at testkørslerne med letbanen er forløbet godt. 

06:03

Se et interview med Jacob Bundsgaard om Letbane-situationen, som han kalder 'utålelig'. 

Luk video