Letbanen til Grenaa udskudt igen igen: - Jeg er meget ærgerlig

Fejl i bom-anlægget udskyder Letbanen fra Aarhus til Grenaa i fire uger

Letbanen fra Aarhus til Grenaa bliver ikke klar til at køre sidst i marts 2019 som forventet.

En usædvanlig fejl med bom-anlægget forsinker åbningen igen igen.

- Det er jeg meget ked af. Jeg troede, at vi havde lavet en meget realistisk tidsplan, men vi må erkende, at det er den ikke, siger direktør for Aarhus Letbane, Michael Borre, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg troede, at vi havde lavet en meget realistisk tidsplan, men vi må erkende, at det er den ikke.

Michael Borre, direktør, Aarhus Letbane

Han forklarer samtidig, at de ikke kunne have forudset fejlen, da den ikke opstod, da de testede strækningen mod Odder.

VIDEO: Her kan du se et interview med direktør for Aarhus Letbane Michael Borre. Han forstår godt, at folk er frustrerede over de mange forsinkelser af Letbanen.

Tests kan ikke afvikles

Det er en såkaldt interface-fejl i overkørslerne, der gør, at en række sikkerhedsbærende tests ikke kan afvikles inden for den planlagte tid.

For borgerne på Djursland betyder det, at de skal vente fire uger yderligere. Mindst. For der kan gå endnu længere tid.

quote Jeg er meget ærgerlig over at skulle gå ud og fortælle, at det ikke spiller.

Michael Borre, direktør, Aarhus Letbane

- Jeg forstår godt, at folk er frustrerede, og at det er dårligt. Anlægsmæssigt er vores troværdighed intakt, men den her udskydelse presser på vores renomé. Jeg er meget ærgerlig over at skulle gå ud og fortælle, at det ikke spiller, siger Michael Borre og fortsætter:

- Jeg har ikke en god forklaring - kun den tekniske - men den kan folk ikke forstå. Sådan er det at være en jernbane. Vi er Danmarks første letbane - og vi tager alle tæskene, siger letbane-direktør Michael Borre.

Den nye tidsplan betyder, at strækningen kommer til at åbne flere år efter det tidspunkt, som det oprindeligt blev meldt ud. Om den nye tidsplan - der nu hedder åbning i april - holder er uvist.

- Det er en kompleks proces, og i sådan en er der ingen garantier, siger Michael Borre.

Sværere og sværere at forklare borgerne

I Norddjurs Kommune er man efterhånden ved at være vant til, at ordet 'forsinkelse' indgår i al snak, der omhandler Letbanen.

- Jeg kan jo ikke råbe 'nej' til, at sikkerhedsbestemmelserne skal overholdes. Jeg må tage til efterretning, at sådan er tilværelsen med Letbanen.... og at det er sværere og sværere at forklare borgerne, siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S).

quote Når man lægger det hele sammen, bliver det noget, som revyer kan beskæftige sig med.

Jan Petersen (S), borgmester, Norddjurs Kommune

Ifølge ham har borgerne i Norddjurs kommune længe været trætte af at vente på Letbanen.

- De ser det som en farce. Når man lægger det hele sammen, bliver det noget, som revyer kan beskæftige sig med. Jeg tror, at folk synes, at det er lidt latterligt. Det er en træls start, for grundlæggende er det et godt og spændende projekt, men der er ikke ret mange, der forstår, at det skal være så svært, siger Jan Petersen.

Gør du?

Nej, siger Jan Petersen.