Letbanen stopper tidligt: Vejarbejde de næste tre nætter

Ny elektronik skal få letbanen til at glide lettere gennem trafikken i Aarhus. De skal graves ned over de næste tre nætter, og det betyder tidligt stop for letbanetogene.

Letbaneafgangene stopper noget tidligere end normalt på grund af vejarbejdet i Aarhus. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Hvis man skal hjem med offentlig transport efter klokken 22.30, kan det være en god ide at tjekke køretiderne en ekstra gang. Letbanen kører nemlig ikke som normalt de næste par nætter.

Læs også Nu sker det: Kaos-kryds bliver til T-kryds

Vejarbejde i det indre Aarhus betyder nemlig, at letbanetogene må stoppe lidt tidligere med at køre end normalt.

Det kommer til at betyde, at Letbanen ikke kører mellem Aarhus H og Lisbjergskolen mandag, tirsdag og onsdag aften efter kl. 22.30.

Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane

- Man fræser nogle spoler ned i asfalten ved Nørreportkrydset. Det er noget elektronik, der registrerer letbanetogene dernede i forhold til, hvordan de skal komme igennem lysregulering, siger Jens Velling, der er kommunikationschef hos Aarhus Letbane.

Sidste letbaneafgange mandag, tirsdag og onsdag

Sidste afgang fra Aarhus H. mod Lisbjergskolen er kl. 21.50
Sidste afgang fra Lisbjergskolen mod Aarhus H. er kl. 22.19

 

Sidste afgang fra Aarhus H. mod Universitetshospitalet er kl. 22.05
Sidste afgang fra Universitetshospitalet mod Aarhus H. er kl. 22.11

Spolerne skal gøre, at trafikken går hurtigere i det travle kryds.

Kun i de sene timer

Vejarbejdet foregår om natten for at genere trafikken mindst muligt, men det kan ikke helt undgås, at nogle af de pendlende aarhusianere må finde alternative transportmidler i de sene timer.

Det er her på Nørreport i Aarhus, at vejarbejdet finder sted.

- Det kommer til at betyde, at Letbanen ikke kører mellem Aarhus H og Lisbjergskolen mandag, tirsdag og onsdag aften efter kl. 22.30, siger Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND.

Arbejdet står på mandag, tirsdag og onsdag nat, men stopper om morgenen alle dagene. Det betyder altså, at man ikke skulle have transportproblemer, hvis man møder til nogenlunde almindelig tid klokken 8 om morgenen eller senere.

- Der kører fortsat busser på ruten omkring Nørreport, og så er der sat en erstatningsbus ind. Det er bus nummer 87, siger Jens Velling

Læs også Løsning på vej: Letbanen får lov til at overnatte centralt i Grenaa

Erstatningsruten, Rute 87, kan ikke ses i Rejseplanen eller på Midttrafik Live, men den kører ifølge Midttrafik cirka hver 15. minut fra klokken 22.15.