Letbanedirektør: Test afslørede ingen fejl

Søndag var flere forbi ulykkesstedet og lægge blomster.

Naboer til togulykken lørdag lægger blomster, på det sted hvor en far og en søn på 7 år blev dræbt i sammenstødet mellem letbanetoget og deres bil. Her er det Christina Uttrup og hendes tre børn, Liva 3 år, Cecilie 14 år og Caroline 11 år som lægger blomster i respekt for de afdøde. Ernst van Norde/Ritzau Scanpix Foto: Van Norde - Ritzau Scanpix

Efter dødsulykken lørdag har Aarhus Letbane afprøvet blink og lydsignal ved den overkørsel, hvor ulykken skete. Da undersøgelserne ikke afslørede fejl, satte direktøren for letbanen søndag morgen togene i drift på strækningen igen. 

Noget direktør for Aarhus Letbane Michael Borre er helt tryg ved.

- Vi mener stadig, at vi har et sikkert system. Anlægget virker efter forskrifterne. Derfor kører vi, siger han.

Læs også Far og søn død efter sammenstød mellem letbane og bil

Ifølge direktøren har letbaneselskabet rådført sig med Havarikommissionen, inden de valgte at sætte tog i drift igen. 

- Situationen for os i dag er ikke så meget anderledes, end den var i forgårs. Nemlig, at vi har en forventning om, at anlægget virker. Vi kan ikke finde nogen fejl i anlægget overhovedet, siger Michael Borre.

Toget, som kørte ind i den norske families bil.  Foto: Per Øxenholt - Ritzau Scanpix

Blomster på stedet

Det var umiddelbart uden for den lille by Trustrup på Djursland, at kollisionen mellem et letbanetog og en personbil kostede en far og hans syvårige søn livet. 

I lokalområdet vækker ulykken stærke følelser, og flere var i løbet søndag ude at lægge blomster på stedet, hvor personbilen landede efter sammenstødet med toget. 

Læs også Letbanen kører igen som normalt efter dødsulykke

- Jeg er så ked af det, der er sket. Det kunne lige så godt have været en fra min familie, der var blevet dræbt, fortæller Anders Høegh, der bor kort fra ulykkesstedet. 

- Jeg har familie, der bor på den anden side af skinnerne, så jeg kører over der 2-3 gange dagligt.  

Bilen, der kørte ud foran toget, er totalskadet. Foto: Per Øxenholt

Pårørende ankommet

Lørdag formiddag stødte en personbil med en norsk familie på fire sammen med letbanetoget umiddelbart uden for den lille by Trustrup. Det var en norsk familie, med et forældrepar i 30´erne samt en 7-årig dreng og hans 6-årige lillesøster, der sad i bilen, der kolliderede med letbanetoget.

Læs også Letbanedirektør efter ulykke: - Det er dybt tragisk

Familien bor i den sydnorske provins Buskerud og deres pårørende er nu ifølge norske medier ankommet til Aarhus, hvor de to overlevende: familiens mor og hendes 6-årige datter fortsat er indlagt på sygehuset.

00:53

Video: Et sammenstød mellem letbanen og en personbil på Djursland krævede lørdag to dødsofre. Indslaget er fra 6. juli.  Video: Øxenholt foto

Luk video