Letbanearbejde forstyrrer nu lyskryds i Aarhus

Letbanearbejdet kommer for alvor til at kunne mærkes

Aarhusianerne har i et stykke tid skulle vænne sig til at dele Randersvej med store maskiner, der i øjeblikket arbejder på Letbanen.

Indtil videre har det dog kun været i midten af vejen, men nu begynder arbejdet også i de mange lyskryds på Randersvej.

- Fra midnat begynder vi at arbejde ned igennem den eksisterende asfalt, her hvor vi har vores kryds. Allerede klokken otte går vi faktisk i gang med at omlægge trafikken, sådan så vi får sat skiltene op på den rigtige måde, og vi får sat nogle ændringer på lyssignalerne op, så de kommer til at virke efter de næste fjorten dages periode, siger anlægschef for Aarhus Letbane Jørgen Hansen.

Indtil videre har letbanearbejdet foregået i midten af Randersvej, men nu skal bilisterne til at vende sig til nye trafikale udfordringer. Udfordringer der ikke kunne undgås.

- Over de næste måneder, faktisk hen til efteråret i år, der kommer vi til at gå i gennem de kryds. Som alle har kunne se, så det sidste stykke tid har vi jo arbejdet ude i midten af vejen med den gene, det har givet. Men på et eller andet tidspunkt skal vi jo vælge at sige, at nu begynder vi også at gå på tværs, siger Jørgen Hansen.

Heldigvis for bilisterne er det ikke hele vejen, der bliver lukket. Der vil fortsat være åbent for langsgående trafik ad Randersvej.

- Der bliver stadigvæk åbent i den langsgående trafik, så det vil sige, at Randersvej og Nørrebrogade er åbent for trafik i hele perioden. Der hvor vi kommer til at lukke, er for den tværgående trafik. Funch Thomsens Gade her, og når man kommer nede fra Langelandsgade, så vil det ikke være muligt i princippet at krydse henover vejen, siger Jørgen Hansen.

Arbejdet på lyskrydset begynder i nat og strækker sig 14 dage frem. Det forventes, at alle lyskryds står færdige til efteråret.