Letbane: Nu lukkes Skibbrogade for biltrafik

Aarhus Letbane lægger de kommende uger skinner over Skibbrogade. En del af arbejdet foregår om natten

Fredag tager Aarhus Letbane hul på arbejdet med at lægge skinner over Skibbrogade over for Skolegyde.

Skibbrogade er næstsidste kryds i Aarhus, hvor der skal lægges letbaneskinner. 

Arbejdet foregår i to etaper af hver cirka to ugers varighed. Først ordner man den ene halvdel af vejen, derefter den anden. 

Den arbejdsform sikrer, at fodgængere og cyklister kan benytte Skibbrogade, mens der til gengæld lukkes for biltrafik. 

Aarhus Kommune har givet Aarhus Letbane dispensation til at kunne arbejde om natten. Særligt fredag 28. oktober sent om aftenen og natten til lørdag vil arbejdet medføre støj, da asfalten skal skæres og graves op, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

I løbet af weekenden forventes den mest støjende del af opgaven at være afsluttet, hvorefter der skal støbes beton og lægges skinner i halvdelen af krydset. Dette arbejde vil cirka tage to uger, derefter udføres arbejdet på samme måde i den sidste halvdel af krydset.

I begge faser af arbejdet bliver det forbudt for bilister at benytte Skibbrogade. Det vil heller ikke være muligt at køre fra Dokk1 frem mod Skibbrogade. Bilister skal i stedet benytte Mindet, når de forlader Dokk1.

Arbejdet med at lægge skinner over Skibbrogade forventes afsluttet med udgangen af november.

Tæt på Skibbrogade ‐ ved Mindet ved Europaplads og i krydset Nørreport – Kystvejen – arbejdes der i disse dage også på at lægge letbaneskinner ned i vejen. Endelig skal der som det sidste kryds i Aarhus lægges skinner tværs over Hjortholmsvej. Det sker senere i år.