Letbane-direktør: Helt normalt med en fratrædelses-ordning

Claus Rehfeld Moshøj tager 1,4 millioner kroner med sig i gyldent håndtryk, når han forlader Aarhus Letbane

Når Claus Rehfeld Moshøj om kort tid forlader direktørposten i problemramte Aarhus Letbane, bliver det med et gyldent håndtryk i millionklassen. Det skriver Finans.

Det er helt rimeligt, mener hovedpersonen selv.

- Jeg synes, det er helt normalt, at der en fratrædelse. Det er naturligt med den risikoprofil sådan et job har – både for mig privat, men også det faktum, at jeg skal stå og diskutere det med dig, siger Claus Rehfeld Moshøj til TV2 ØSTJYLLAND. 

Om beløbet, som ligger på 1,4 millioner kroner, er passende, vil han ikke kommentere på.

- Det tror jeg ikke, at jeg skal stå og forholde mig til. Jeg er blevet tilbudt nogle vilkår til ansættelse i Aarhus Letbane, og jeg synes, man skal perspektivere på det. Jeg blev tilbudt et job på fire år, hvor jeg blev ansat med en afskedigelse, og jeg skal tage vare på min familie, som jeg har flyttet til Aarhus. Jeg har sagt ja tak til det tilbud, jeg fik, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Han mener, at man skal kompenseres for, at man som udgangspunkt indgår en kontrakt, hvor der er en automatisk afskedigelse i den anden ende. Claus Rehfeld Moshøj har dog allerede sit næste job på hånden, da han skal være ny administrerende direktør for Rejsekortet A/S. 

Se et længere interview om sagen med kandidat til regionsrådsvalget Carsten Kissmeyer (V) her. 

Bonussen kommer oven i en årlig løn på 2,1 millioner kroner med pension og tillæg. Det viser aktindsigter, som Finans har fået.

Lønnen gør letbanedirektøren til den næstbedst betalte chef i Aarhus Kommune, kun overgået af stadsdirektør Niels Højberg, der er kommunens øverste embedsmand med 20.000 ansatte under sig.

Se interviewet med Letbane-direktøren i videoen øverst i artiklen. 

Claus Rehfeld Moshøj var tydeligt rystet over aflysningen af Letbaneåbningen. Se gammelt interview her.