Letbane-direktør efter stop: Timingen er noget rod

Afgående Letbane-direktør Claus Rehfeld Moshøj ’afleverer sit barn med blødende hjerte’

Aarhus Letbanes direktør Claus Rehfeld Moshøj skifter ved årsskiftet sit job ud med et job som administrerende direktør i Rejsekort A/S.

Det kom som en overraskelse for mange, at det blev meldt ud så kort tid før Letbanens officielle første tur, og Claus Rehfeld Moshøj erkender, at timingen er uheldig. 

- Timingen er noget rod, men sådan er det. Det ændrer ikke på mit fokus, for jeg skal have den Letbane ud og køre til tiden. Men det havde da været rarere at melde ud i september, siger Claus Rehfeld Moshøj til TV2 ØSTJYLLAND.

Bortset fra det er der ifølge den afgående Letbane-direktør tale om en udramatisk afgang, som mest er begrundet i personlige og ikke professionelle omstændigheder. 

- Den private del af det er, at vi flyttede til Aarhus for fire år siden med hele familien, og jeg har ingen familie i Jylland og kendte ingen. Nu er vi ved at være der, hvor der skulle tages et principielt valg om, hvor vi skulle bo. At flytte hænger også godt sammen med min kones job, men det er ikke nogen let beslutning, og jeg har tre børn, der synes det er det mest åndssvage, de nogensinde har hørt, at vi skal flytte til København. Vi har været ualmindeligt glade for at bo i Aarhus, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Claus Rehfeld Moshøj har været åremålsansat hos Aarhus Letbane igennem alle sine fem år, og derfor skulle kontrakten alligevel genforhandles ved årsskiftet – derfor får den også bare lov til at løbe ud. 

Timingen for offentliggørelsen bunder i Rejsekort A/S’s behov for at melde ud, at de havde fundet en ny direktør.

Testkørslerne af Letbanen er gået i gang, og Claus Rehfeld Moshøj har bevilliget sig selv og familien ti dages ferie, inden han kommer tilbage og arbejder på at få Letbanen officielt på skinner den 23. september.

- Jeg afleverer mit barn med blødende hjerte, for jeg har lagt meget energi de seneste fem år. Man kaster sig ud på dybt vand, når man går ud og bruger 3,5 milliarder af folks penge, men ambitionen for Letbanen har været skæg at leve ud, og på nogle områder, synes jeg faktisk, at vi er kommet bedre i mål end ventet, siger han. 

Afgangen betyder heller ikke, at Claus Rehfeld Moshøj har mistet troen på projektet. Tværtimod.

- Der er mange aktiviteter i gang i forhold til udvidelsen af Aarhus Letbane, og jeg føler mig overbevist om, at der nok skal komme en udvidelse. Nemlig af den simple årsag, at når den begynder at køre, kan man ikke forestille sig, at Aarhus ikke har en Letbane. Det er et historisk projekt, man kunne jo heller ikke forestille sig, at København ikke havde S-tog. Det er fuldstændig naturligt, at det her kommer til Aarhus og Østjylland, siger han.