Kørelærer frygter ulykker med elever og Letbanen

Køreskoleelever og den nye Letbane kan være en farlig cocktail, frygter kørelærer

Marianne Heimdal er formand for Aarhus Kørelærerforening, og både hende, hendes elever og resten af dem, der bruger Aarhus trafikalt har nu en ny udfordring i trafikken; Letbanen.

- Man skal i hvert fald tænke sig en ekstra gang om. Jeg har haft den første elev, der dumpede på grund af Letbanen, siger Marianne Heimdal til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han dumpede på at komme for langt frem i et kryds, hvor han skulle blive tilbage – og pludselig kunne Letbanen ikke komme forbi.

I Aarhus er der også flere, der anerkender, at de måske skal have øjnene ekstra åbne i fremtiden. 

- Jeg tror, at jeg skal til at være mere opmærksom, for lige nu kører jeg bare, som jeg har været vant til, siger Emma Kegel fra Aarhus.

Marianne Heimdal efterlyser mere information. Særligt er hun bange for venstresving, der krydser Letbanen. Ifølge hende skal der ikke meget til, for at eksempelvis en køreskoleelev går i stå i et kryds - og hvis Letbanen ikke kan nå at bremse, går det galt. 

- Som kørelærer kan jeg godt finde ud af, hvordan tingene hænger sammen, men for den almindelige borger i Aarhus føles det jo anderledes, siger Marianne Heimdal, formand for Aarhus Kørelærerforening. 

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.