Køer på udflugt i flere timer: Gik rundt på letbaneskinner

Onsdag formiddag slap fem køer løs på Elevvej i Lisbjerg. Først to timer senere blev de fanget, kort inden de nåede ud på motorvejen

fem køer var sluppet ud af deres indhegning onsdag formiddag. Arkiv.

Køerne stak af fra Elevvej nær Lisbjerg. Foto: Google Maps

1 af 2

Østjyllands Politi kom på en noget utraditionel opgave onsdag, da en flok køer var sluppet ud af deres indhegning i Lisbjerg nord for Aarhus. Køerne stak af fra Elevvej ved 10-tiden, og en time siden meddelte ejeren, at de nu gik rundt på letbaneskinnerne ved Elstedvej i retning mod Lystrup.

- Ejeren havde fået en fire-fem mand til at hjælpe ham med at fange køerne, men det var ikke sådan lige til. Da det gik op for køerne, at letbanen endnu ikke kører, valgte de kl. 11.48 i stedet at gå i retning af motorvejen, fortæller kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Havearbejdet gik galt: Mand fik ben i klemme i fræser

Politiet kom frem og assisterede den fortvivlede ejer, og kort før middag lykkedes det at få fire af køerne indhegnet på en mark.

- Ifølge mine oplysninger mangler den sidste ko stadig, men den kan være fanget, uden jeg har hørt det. Heldigvis nåede de aldrig ud på motorvejen, for det kunne jo have skabt farlige situationer, siger Jakob Christiansen.

Køerne holder efter sigende til ved en skov på Elevvej.