GROTESK VIDEO: Bil kører på letbaneskinner

En bil havde forvildet sig ind på letbanens spor fredag aften. Ingen kom til skade, men det er kun få måneder siden, der skete et uheld på samme strækning

00:41

VIDEO: Omkring kl. 19.30 kørte en bil hen ad letbanens skinner. Heldigvis skete der ikke noget. Video: Simon Bojsen, journalist (privat)

I slutningen af august kørte en bil og et letbanetog sammen ved Havnegade i Aarhus.  

- Siden påkørslen har vi været i dialog med Aarhus Politi og Aarhus Kommune, hvor vi sammen har set på, hvilke løsninger der kunne laves, så vi undgår lignende tilfælde, siger kommunikationschef Jens Velling fra Aarhus Letbane til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Bil kørte ind på skinner: Blev ramt af letbanetog

Men fredag aften kunne det have gået galt igen. En bilist forvildede sig ind på letbanesporet og kørte på skinnerne hen langs Havnegade ved Dokk1.

Vi holder øje med situationen, og vi prøver at kigge på de farlige steder, der er. Det er selvfølgelig beklageligt, når sådan noget sker.

Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane

- Vi holder øje med situationen, og vi prøver at kigge på de farlige steder, der er. Det er selvfølgelig beklageligt, når sådan noget sker, fortæller kommunikationschef Jens Velling, og tilføjer, at det er kommunens ansvar med skiltning og afmærkninger.

Her kører bilen på letbaneskinnerne ved havnen i Aarhus.

Hos Aarhus Kommune bekymrer det, at en bil er kørt ind på skinnerne.

- Det er vi selvfølgelig bekymret for, og vi er selvfølgelig interesseret i at få de observationer, der sker, for at vi kan lave forbedringer, siger anlægschef Trine Buus Karlsen i Aarhus Kommune.

Læs også Pædagogstuderende: Forældre skal have penge for at passe deres børn

Det er muligt at køre ind på skinnerne, men skiltningen bør være i orden, fortæller hun.

- I princippet kan du køre ind på skinnerne rigtig mange steder, men vi kigger hele tiden på det, og ser om vi kan forbedre noget, siger Trine Buus Karlsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vil undersøge, om skiltningen er i orden

Hun forklarer, at de hele tiden gennemgår skiltning med Aarhus Letbane og Østjyllands Politi.

Vi får altid godkendt vores skilte i samråd med Østjyllands Politi. Det er efter den gældende færdselslov, der er på området.

Trine Buus Karlsen, anlægschef, Aarhus Kommunikation

- Vi får altid godkendt vores skilte i samråd med Østjyllands Politi. Det er efter den gældende færdselslov, der er på området. Vi holder det under observation, og vi ønsker ikke sådan en situation, hvor vi har en bil på letbanens skinner, fortæller anlægschefen.

02:20

VIDEO: Se et interview med anlægschef i Aarhus Kommune Trine Buus Karlsen.

Luk video

Aarhus Kommune har sat betonklodser op flere steder, så bilister ikke kan komme ind på skinnerne ved havnen. Bilisterne skal koncentrere sig om at køre bil og ikke alt muligt andet, fortæller Trine Buus Karlsen.

- Jeg synes, vi har været igennem skiltning dernede rigtig mange gange. Man skal være opmærksom på at køre i bil, og ikke alt muligt andet.

Betonklodserne her er sat op for netop at forhindre bilister i at forvilde sig ind på letbanen. Alligevel lykkedes det fredag aften for en bilist.

Nu vil de se på det hele igen, efter bilisten fredag aften kom kørende på skinnerne.

- Det er jo en ny transportform, der er kommet i Aarhus, så derfor er vi særligt opmærksomme, siger Trine Buus Karlsen.

Læs også 70 børn til LAN-party: Sendt hjem da internettet forsvandt

Herunder kan du se video fra påkørslen tilbage i august:

00:42

VIDEO: Ambulance, politi og brandvæsen blev kort efter påkørslen dirigeret til ulykkesstedet den 28. august 2018. Video: Simon Bojsen (privat)

Luk video