Frost driller igen letbanen – her kører der ingen tog

Al letbanekørsel på strækningen mellem Odder og Mårslet er fredag morgen indstillet. Der bliver indsat erstatningsbusser.

Hvis du plejer at bruge Aarhus Letbane mellem Odder og Mårslet syd, bliver du skuffet på stationerne fredag morgen.

Der er nemlig atter problemer med togdriften grundet frost. Der kører således ingen tog på strækningen, og i stedet indsættes der erstatningsbusser.

quote Vi har købt noget materiel, der skal fjerne isen, men det kommer først hjem til januar.

Michael Borre, letbanedirektør

- Der er kørt testkørsler i nat, men nu har det udviklet sig, så frosten desværre ikke kan holdes væk fra køreledningerne. Der indsættes erstatningsbusser på Rute 89 Beder - Viby - Axel Gruhns Vej, oplyser Midttrafik på sin hjemmeside.

Her kan du løbende følgende udviklingen i den kollektive trafik.

Første afgang kørte fra Beder kl. 6.20 og Axel Gruhns Vej kl. 6.19.

Der køres på alle andre strækninger.

Først løst til januar

Letbanens problemer med frostvejret begyndte i tirsdags. Her undrede det mange, at den smule frost vi indtil videre har haft i år, allerede skaber udfordringer.

- Når det bliver koldt, kører vi nogle gange iskørsler om natten. Det betyder, at vi ligger og kører for at fjerne isen fra køreledningerne. Men selvom vi kører om natten, er vi ikke overbeviste, om det hjælper på køreledningerne, sagde Letbanens direktør, Michael Borre, i den forbindelse til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har købt noget materiel, der skal fjerne isen, men det kommer først hjem til januar, lød det videre.

VIDEO: For direktøren hos Letbanen er det nærmest dagligdag, at han skal forsvare og forklare. TV2 ØSTJYLLAND var med ham på arbejde i tirsdags.

Både tirsdag og onsdag blev flere afgange således aflyst på grund af frost på køreledningerne.

Siden har folkene bag Letbanen holdt et krisemøde om problemerne, og i første omgang er løsningen at indsætte erstatningsbusser, når afgange må aflyses.

Har kostet fire milliarder

Letbanen kører på strækningen Odder-Aarhus-Grenaa.

Letbanen i Aarhus kørte første gang med passagerer i slutningen af 2017. Den sidste strækning af letbanen - til Grenaa - blev åbnet i april i år.

Den samlede pris for letbanen er løbet op i omkring fire milliarder kroner.

Aarhus Letbane er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland.