Farligt kryds skal laves om: - Det fungerer simpelthen ikke

Der har været flere farlige situationer i krydset ved DOKK1 på havnen i Aarhus

Her kan man se de to biler på letbaneskinnerne fredag. Nana Balle, der har taget billedet, har også engang set en bus køre ind mod Dokk1 over skinnerne. Foto: Nanna Balle

To biler, der kører ind på Letbane-skinnerne i stedet for at følge vejen. 

Det er bare et af eksemplerne på farlige situationer, der er opstået i krydset omkring det nye hovedbibliotek i Aarhus, DOKK1. 

Læs også Letbane-kaos i Aarhus: Biler kørte mod letbanetog ved Dokk1

Hverken personer eller biler kom til skade ved dette eksempel, men tidligere er en bil blevet skadet, da den blev ramt af Letbanen ved samme kryds. 

Læs også Aarhus Letbane i nyt uheld: Rammer bil ved Dokk1

De farlige situationer og bilisternes og cyklisternes forvirring har gjort, at Aarhus Kommunes nye rådmand for Teknik- og Miljø nu vil have krydset lavet om.

- Det kryds skal laves om. Det fungerer simpelthen ikke, siger Bünyamin Simsek (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at han har bedt sin forvaltning om at komme med to-tre forslag, til hvordan problemerne i krydset kan løses, og derefter skal det godkendes af politiet og byrådet.

- Det skal laves om, så det fungerer i forhold til trafikafviklingen og det flow, der naturligt er i krydset. Hvis jeg skulle bestemme, skulle det gerne være et almindeligt T-kryds, men det skal godkendes af politiet og byrådet, siger Bünyamin Simsek (V).

I videoen herunder har TV2 ØSTJYLLAND sat et kamera op i krydset, og man kan se flere forvirrede bilister.

Aarhus Letbane er utryg

Aarhus Letbane er nogle af dem, der har kontaktet kommunen på grund af utryghed i forhold til trafikken i området.

Det fortalte deres kommunikationschef i december:

- Det sted er et vanskeligt sted. Det har mange udfordringer uanset hvilken form for trafikant, du er. Af samme grund har vi talt med kommunen om det her og opfordret dem til at finde en løsning på trafikafviklingen på det her sted, og jeg er sikker på, at det er de godt i gang med, sagde Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND. 

Allerede før Aarhus Letbane åbnede op for passagerer og kørte testkørsler, var der konstateret 22 såkaldte nærved-hændelser – altså hændelser, hvor letbane og biler har været tæt på at påkøre hinanden, fordi bilister kører ulovligt igennem krydset ved Mindet for at komme fra Sydhavnsgade til Europaplads. 

02:04

Hør hele interviewet med Bünyamin Simsek (V) her.

Luk video