Færre letbaneafgange i sommerferien

Afgangene mellem Aarhus H og Mårslet bliver halveret i sommerferien.

Der kommer til at være færre afgange fra Aarhus til Mårslet resten af sommerferien.

Frem til den 11. august kommer der kun til at være to afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet fremfor de nuværende fire. Det oplyser Midttrafik. 

I forbindelse med køreplansskiftet i slutningen af juni blev Letbanens køretider ændret på grund af ustabil drift. I den forbindelse blev der indsat to ekstra afgange mellem Aarhus og Mårslet, så der nu er en afgang hvert kvarter. 

Læs også De sidste godkendelser i hus: Letbanen stopper nu på alle stationer

Midttrafik oplyser, at køreplansændringerne generelt har betydet, at driften er blevet mere stabil.

Aarhus Letbane har dog erfaret, at de ekstra afgange på Mårslet-strækningen skaber forsinkelser og aflysninger i systemet. Derfor bliver de nu sløjfet. 

- Af hensyn til kunderne prioriterer Midttrafik og Aarhus Letbane stabil drift og har derfor besluttet, at de to ekstra afgange i timen udgår i sommerferien fra og med 15. juli, skriver Midttrafik. 

Efter sommerferien vil de to afgange genopstå, men på de to afgange, der vender i Mårslet, vil Letbanen kun stoppe i Mårslet, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej og Viby

Midttrafik oplyser, at afgangstiderne forventes at forblive som i dag, når de to afgange bliver genindført efter ferien.

02:17

VIDEO: Letbanen var for nyligt involveret i en alvorlig ulykke. Christoffer var den første mand på ulykkesstedet, hvor en norsk mand og hans søn afgik ved døden. Video: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Luk video