Færre letbaneafgange i sommerferien

Afgangene mellem Aarhus H og Mårslet bliver halveret i sommerferien.

Frem til den 11. august kommer der kun til at være to afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet fremfor de nuværende fire. Det oplyser Midttrafik. 

I forbindelse med køreplansskiftet i slutningen af juni blev Letbanens køretider ændret på grund af ustabil drift. I den forbindelse blev der indsat to ekstra afgange mellem Aarhus og Mårslet, så der nu er en afgang hvert kvarter. 

Midttrafik oplyser, at køreplansændringerne generelt har betydet, at driften er blevet mere stabil.

Aarhus Letbane har dog erfaret, at de ekstra afgange på Mårslet-strækningen skaber forsinkelser og aflysninger i systemet. Derfor bliver de nu sløjfet. 

- Af hensyn til kunderne prioriterer Midttrafik og Aarhus Letbane stabil drift og har derfor besluttet, at de to ekstra afgange i timen udgår i sommerferien fra og med 15. juli, skriver Midttrafik. 

Efter sommerferien vil de to afgange genopstå, men på de to afgange, der vender i Mårslet, vil Letbanen kun stoppe i Mårslet, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej og Viby

Midttrafik oplyser, at afgangstiderne forventes at forblive som i dag, når de to afgange bliver genindført efter ferien.

VIDEO: Letbanen var for nyligt involveret i en alvorlig ulykke. Christoffer var den første mand på ulykkesstedet, hvor en norsk mand og hans søn afgik ved døden.