Efter uheld og aflysninger: Nu får bilisterne hjælp i letbanekryds

Markering med hvid maling skal hjælpe trafikanter rigtigt rundt i letbanekryds i Skejby

Aarhus Kommune har nu øget sikkerheden ved et letbanekryds i Aarhus efter et uheld i sidste uge. Tydelig markering på vejen skal sikre, at trafikanter ikke forvilder sig ind på skinnerne, hvor de tonstunge letbanetog kører.

- Alt der er til gavn for, at bilisterne ikke kommer til at forstyrre driften, bifalder vi selvfølgelig, siger Jens Velling, der er kommunikationsansvarlig ved Aarhus Letbane.

Det er i krydset her, hvor trafikanterne nu får lidt hjælp, når de kommer ad Brendstrupgårdsvej mod Aarhus Universitetshospital og skal svinge til venstre ad Oluf Palmes Allé.
Det er i krydset her, hvor trafikanterne nu får lidt hjælp, når de kommer ad Brendstrupgårdsvej mod Aarhus Universitetshospital og skal svinge til venstre ad Oluf Palmes Allé. Foto: Google Maps / TV2 ØSTJYLLAND

Det er kun en uge siden, at en bilist forvildede sig ind på letbaneskinnerne i krydset ved Brendstrupgårdsvej og Olof Palmes Allé ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. Bilen sad fast på det såkaldte trace, altså på området med letbaneskinnerne, og derfor måtte Aarhus Letbane indstille alt kørsel i mere end en time, indtil bilen var fjernet, og det var tjekket, at skinnerne ikke havde taget skade.

Uheldet i sidste uge var det tredje af sin slags, hvor biler har siddet fast i det bløde jord på området langs skinnerne.

Den slags situationer vil man undgå, og derfor har Aarhus Kommune i ugens løb med en gang maling gjort det mere tydligt for trafikanterne, hvordan de i venstresvinget fortsætter ad vejen og altså undgår at komme ind på letbanens område.

Striber på Randersvej

Ifølge Jens Velling har der også været flere tilfælde, hvor biler er kørt ind over sporene, men selv har kunne køre væk derfra.

Krydset ved Brendstrupgårdsvej og Olof Palmes Allé er ikke det eneste sted, man har givet trafikanterne lidt hjælp med den hvide maling.

Tidligere har man på Randersvej ved blandt andet Stjernepladsen lavet striber til at guide bilisterne.

- Striberne sørger for at lede trafikanterne rundt i kurverne, hvor det typisk er i venstresving, der er udfordringer, siger Jens Velling.

Carsten Thomsen, projektleder i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune fortæller, at de første striber på Randersvej blandt andet blev lavet efter henvendelser fra borgere. Som det ser ud lige nu har Aarhus Kommune dog ikke planer om flere lignende tiltag.

- Lige nu ser det ud til, at det fungerer som det skal, men vi følger selvfølgelig op, hvis det bliver nødvendigt, siger Carsten Thomsen.