Efter letbane-åbning: Politikere glæder sig til næste skridt

Odders borgmester fejrer letbane-åbning i Aarhus - men glæder sig endnu mere til udvidelsen

00:42

Det var en række glade politikere, der torsdag formiddag var med til at sende Aarhus Letbane af sted på sin første tur med passagerer.

Letbanen har været forsinket i flere måneder, men da godkendelsen fra Trafikstyrelsen tidligere i denne uge faldt på plads, kunne premieren omsider sættes i stand.

Læs også Se Letbane-åbningen: Kom med på den første tur med passagerer

Rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) har set frem til dagen i dag.

- Med det forløb, der har været, kan man ikke undgå at have en smule kriller i maven. Men det er fedt at stå her nu og se, hvor mange der har været klar til en spontan fest, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kristian Würtz understreger, at det udelukkende er den første etape, der nu er indviet. Han ser frem til, at letbanen senere kommer til at køre i andre dele af Aarhus samt i nabokommunerne.

Et historisk øjeblik: Det første letbanetog rullede af sted med passagerer kl. 11 torsdag formiddag.

- Jeg har glædet mig til at invitere aarhusianerne indenfor i det, der formentlig bliver det aarhusianske svar på S-bane eller Metro. Et kæmpe løft til den kollektive trafik i hele Østjylland.

'En kæmpe forløsning'

Også den afgående regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), lægger vægt på, at letbanen senere kommer til at dække et endnu større område.

- Det skal være første skridt i retning af at få det foldet ud i hele Østjylland det næste halve år. Det er en kæmpe dag og en kæmpe forløsning, forklarer han.

Odders borgmester, Uffe Jensen (V), er ligesom de øvrige politikere glade for, at letbanen nu kører med passagerer på den første etape mellem Aarhus Midtby og sygehuset i Skejby.

Han ser dog først og fremmest frem til, at letbanen begynder at køre i Odder Kommune.

- Det er selvfølgelig Odder, vi har fokus på. Og vi glæder os rigtigt meget til, at toget kommer til at køre fra Odder. Jeg håber, at det bliver i starten af 2018, at det bliver muligt at køre fra eksempelvis Odder og til Skejby. Det vil være et kæmpe løft for vores borgere og for vores bosætning. Det betyder rigtigt meget for Odder.

Se korte interviews med de tre politikere i videoen øverst i artiklen.

01:31

Se upspeedet video fra Letbanens første tur op ad stejle Randersvej. 

Luk video