Cyklist påkørt af letbanetog

En cyklist er først på aftenen søndag blevet påkørt af et letbanetog ved Navitas i Aarhus. Cyklisten var formentlig på vej fra et VM-arrangementet på havnen

Cyklisten slap ifølge politiet med skrammer efter påkørslen. Foto: Øxenholt foto

Billedet er taget umiddelbart efter påkørslen. Ulykken skete lige over for Skt. Olufs Gade på Kystvejen. Foto: Privatfoto - Johnny Hove

Foto: Øxenholt foto

1 af 3

En cyklist er blevet påkørt af et letbanetog ved havneområdet i Aarhus først på aftenen søndag. Det bekræfter både politi og Aarhus Letbane.   

Læs også Gamle storbyer som Paris og Barcelona vælger højhusene fra. Aarhus C har planer om 17 nye

- Der har været et uheld med letbanen på Skolebakken. En cyklist er påkørt, umiddelbart ikke noget alvorligt. Politi og redning arbejder på stedet, skriver Østjyllands Politi på Twitter. 

Letbanen påkørte søndag aften en cyklist. Politi og redning var efterfølgende til stede.  Foto: Øxenholt foto

- Cyklisten havde pådraget sig overfladiske skrammer, der er behandlet af ambulancepersonalet på stedet, lyder Twitteropdateringen fra politiet. 

Johnny Hove fra Aarhus var på Skt. Olufs Gade, da ulykken skete. Han så ikke selve påkørslen, men fortæller følgende til TV2 ØSTJYLLAND:

- Jeg hørte, at letbanetoget ringede med klokken, hvorefter jeg kiggede derover og så, at cyklisten og cyklen lå ved siden af sporet. 

Tog står stille

Personpåkørsler får altid Aarhus Letbane til at stoppe al kørsel for at undersøge til bunds, hvad der er sket og sikre, at det er forsvarligt at køre igen.

Læs også Sure smileys i bazaren: Opbevarede fødevarer på toilet

Derfor betød uheldet, at Midttrafik indstillede al kørsel med letbanetog fra ulykken skete kl. 18.39 og frem til kl. 20.25. Herefter vil letbanen køre med visse forsinkelser i en periode.

Ifølge Aarhus Letbane skete uheldet, da cyklisten trak sin cykel på tværs over sporene.

- Mit bud er, at vedkommende har været på vej til eller fra VM-arrangementet nede på havnen, lyder det fra Jens Velling, der er pressechef hos Aarhus Letbane.

Læs også Chris MacDonald til kvindeløb i Aarhus: Kvinder inspirerer mig

- Vi mener, at cyklisten og toget har ramt hinanden. Cyklisten er heldigvis helt uskadt, fortæller han og fortsætter:  

- Det er altid dybt beklageligt og noget, vi vil gøre alt for at undgå.