Allan er blevet overrasket tre gange: Pas på letbane-togene

En bilist har tre gange oplevet, at et af letbanens arbejdstog pludselig kører tværs over vejen mellem Løgten og Hornslet

Du bør holde ekstra øje, inden du passerer jernbaneoverskæringen ved Hornslet.

Allan Nielsen fra Hornslet har tre gange oplevet, at et af letbanens arbejdstog pludselig passerer vejen mellem Løgten og Hornslet uden varsel.  

- Jeg kom kørende ned ad bakken, og så kommer der et gult arbejdstog kørende over skinnerne med omkring 40 km/t, siger Allan Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Letbanen skal sikre sig, at ingen bilister er i fare, før arbejdstogene krydser vejen, men ifølge Allan Nielsen er han ikke blevet advaret.

Letbanen beklager 

Hos Aarhus Letbane beklager de Allan Nielsens oplevelse. 

quote Jeg tænker, at det går galt og frygter, at de ikke når at bremse.

Allan Nielsen, bilist, Hornslet

- Det er faktisk banen, der skal holde tilbage for bilister og ikke omvendt. Det er vores entreprenører og medarbejdere, der skal sikre, at der ikke kommer bilister. Og hvis der kommer biler skal de gå ud og standse tydeligt, så folk ved, at nu stopper vi trafikken, så vi kan komme forbi med et arbejdskøretog, siger Jørgen Hansen, der er anlægschef hos Aarhus Letbane.

Han har nu kontaktet entreprenørerne og meddelt dem, at alle skal følge retningslinjerne.

- Vi har nu meddelt entreprenørerne, at de skal standse arbejdet i det område og identificere, hvilke medarbejdere der ikke har fuldt retningslinjerne. De skal så instrueres, så vi er sikre på, at de har forstået og opfatter sikkerhedsreglerne, som vi gør. Og derefter må de begynde arbejdet igen, siger anlægschef Jørgen Hansen.

Første etape af Letbanen skal forbinde Grenaabanen og Odderbanen.
Første etape af Letbanen skal forbinde Grenaabanen og Odderbanen.