Aarhus Letbane kræver erstatning fra operatør

Aarhus Letbane kræver penge fra operatøren Keolis

Letbanen skulle have kørt på skinner i Aarhus allerede i september. Men det er ikke lykkedes for operatøren Keolis at få de nødvendige sikkerhedsgodkendelser fra Trafikstyrelsen, og derfor kører letbanen stadig ikke.

Aarhus Letbane har sendt et erstatningskrav afsted til operatøren for letbanen, Keolis. Det bekræfter kommunikationschef ved Aarhus Letbane, Jens Velling til TV2 ØSTJYLLAND: 

- Jeg kan bekræfte, at der er rejst et krav, jeg kan ikke sige noget om beløbet. 

Det bekræftes også af formand for Aarhus Letbane, Johnny B. Hansen, som ikke har yderligere kommentarer til sagen. Vi vil gerne have spurgt ham, hvad der ligger til grund for erstatningskravet. Han henviser tilbage til Jens Velling.

Keolis er i dialog med Aarhus Letbane

Kommunikationschef ved Keolis, Kasper Carstensen, fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at Keolis har modtaget et krav fra Aarhus Letbane men ønsker heller ikke at uddybe sagen yderligere.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et krav fra Aarhus Letbane. Vi er nu i dialog med dem, men kontraktuelle forhold diskuterer vi ikke i pressen, siger Kasper Carstensen. 

Ikke styr på godkendelserne

Operatøren Keolis og Aarhus Letbane kom ud i et stormvejr, da de måtte aflyse åbningen af letbanen, aftenen før, at den egentlig skulle have kørt sin første tur med passagerer i Aarhus.

Begrundelsen var, at Keolis sikkerhedsledelse ikke levede op til de krav, som Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen stillede.

Styringen fandt sikkerheden i letbanen ”for tynd”, og dermed måtte den planlagte åbningsfest for aarhusianerne aflyses. 

Overvejede at lægge sag an

Allerede i dagene efter aflysningen fortalte formand for Letbanen, Johnny B. Hansen, at de overvejede at lægge sag an mod Keolis, da de mente, at operatøren havde misligholdt kontrakten.

- Jeg har en kontrakt med Keolis, og den siger, at de skal have deres tilladelse, for at de kan leve op til kontrakten. Det har de ikke gjort i denne sammenhæng, sagde Johnny B. Hansen den 25. september.