Aarhus Letbane forventer at åbne Odder-strækning i løbet af sommeren

Aarhus Letbane forventer at åbne strækningen til Odder i løbet af sommeren - borgerne på Djursland skal vente lidt længere

Aarhus Letbane forventer at begynde at køre til Odder i løbet af sommeren, mens målet er at åbne Grenaabanen senere på året. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Nu varer det formentlig ikke mange måneder, før østjyderne syd for Aarhus kan komme ud at køre med letbanen. Borgere langs strækningen til Grenaa må dog væbne sig med mere tålmodighed.

Som bekendt blev åbningen af letbanen i Aarhus udskudt, og den efterfølgende proces med godkendelser har været med til at skubbe åbningen af strækningerne til Odder og Grenaa yderligere. 

Læs også Derfor blev kvindelig cyklist påkørt af letbanetog

Ingen garantier

Men nu melder Aarhus Letbane, at selskabet forventer, at strækningen mod Odder åbner i løbet af sommeren, men dog ikke på denne side af skolernes sommerferie.

Og nærmere kommer vi ikke en åbningsdato i denne omgang.

Læs også Antoinett er forelsket i....Letbanen?!

- Nej, det bliver ikke i løbet af den første del af sommeren, men nærmere kan vi ikke komme det endnu, siger kommunikationschef Jens Velling fra Aarhus Letbane og understreger, at der er tale om, at man forventer det.

Der er altså ikke udstukket nogle garantier.

En proces med flere aktører

Jens Velling forklarer, at Aarhus Letbane endnu ikke har indsendt alle ansøgninger, og at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen efterfølgende har brug for tid til sagsbehandling, hvorefter Aarhus Letbane skal lave de sidste tests på strækningen. Ifølge Aarhus Letbane er en præcis åbningsdato ikke mulig at fastsætte, før alle ansøgninger er indsendt og efterfølgende godkendt. 

01:48

VIDEO: Aarhus Letbane har et mål om, at mindst 40 procent af medlemmerne i bestyrelsen skal være kvinder, men det mål er langt fra nået – der er nemlig ikke en eneste. Hvordan ville Aarhus Letbane se ud, hvis der sad kvinder i bestyrelsen? Få nogle af svarene i videoen her.

Luk video

Planen er at åbne Odderbanen, lige så snart den er klar og efterfølgende markere åbningen sammen med Odder Kommune, når alle er vendt tilbage fra sommerferie – hvis altså åbningen kommer til at ske i ferie-perioden.

Grenaabanen forventes åbnet i løbet af 2018

Mens åbningen af strækningen mellem Aarhus og Odder altså nærmer sig, må borgerne på Djursland fortsat skimte efter letbanetogene og væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Læs også Buslivet håbløst efter letbanens ankomst: - Vi holder konstant i kø

Hos Aarhus Letbane er det fortsat målet at kunne begynde at køre til Grenaa i løbet af 2018, men nærmere en åbningsdato kommer vi heller ikke her.

- Strækningen til Grenaa er teknisk færdigbygget, og i princippet kunne man godt køre derud nu. Der mangler lidt finish på stationerne, men man kan sige, at det byggemæssige er på plads. Udfordringen her er at få den godkendt. Vi håber, at nogle af godkendelserne fra Odderbanen kan overføres til Grenaabanen, så godkendelsesprocessen der kan blive kortere end tilfældet med Odder, siger Jens Velling med henvisning til at, at begge strækninger er tidligere jernbanestrækninger.

01:38

VIDEO: Landsbysamfund venter i spænding: Er afhængig af letbanen.På Djursland håber borgerne i byer som Mørke, Ryomgård og Kolind meget på, at letbanen snart kommer. Se video fra april her.

Luk video