David løber 80 km i ét stræk for at redde Gammel Estrup

Herregårdsmuseet Gammel Estrup ved Auning står til at miste 40 procent af deres statsstøtte. En privatperson fra området forsøger nu at sætte fokus på problemet ved at løbe.

David Jesuthasan er opvokset på Djursland og har mange gode minder om herregårdmuseet Gammel Estrup på Djursland, og det smerter ham at høre, at museet står til at miste 40 procent af sine statsindtægter ved årets udgang.

Derfor satte han sig lørdag for at løbe 80 kilometer for at sætte fokus på problemet.

Kl. 5 om morgenen løb han hele vejen fra Bjerringbro over Viborg og ud til Gammel Estrup på Djursland.

- Det går helt tilbage til min børnehave, hvor vi kom derud. Jeg har gode minder derfra fra min barndom, og det har folk generelt, så det er meget vigtigt for mig, at det bliver bevaret, fortæller ultraløberen til TV2 ØSTJYLLAND.

Pengene er afgørende 

Regeringens finanslovsudspil sendte tidligere på året chokbølger gennem Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum ved Auning. De har i de sidste ti år modtaget en årlig bevilling på 1,5 millioner kroner, men den er fjernet i udspillet. 

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er en selvejende institution. Museet har et fast statstilskud på 2,3 mio. kr. om året. Derudover har museet i over ti år modtaget 4-årige driftsbevillinger. Det er denne bevilling, der udgør 1,5 mio. kr. om året, der udløber med udgangen af 2020.
Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er en selvejende institution. Museet har et fast statstilskud på 2,3 mio. kr. om året. Derudover har museet i over ti år modtaget 4-årige driftsbevillinger. Det er denne bevilling, der udgør 1,5 mio. kr. om året, der udløber med udgangen af 2020. Foto: Palle Hedemann - Scanpix

Og på Gammel Estrup frygter de konsekvenserne af den nedskæring.

- Jeg tænker, at de fleste kan relatere til, hvis man skærer 40 procent af ens husholdningsbudget, så er det ikke nok at indføre en kødfri dag. Det er alfa omega, at vi kan bevare de 1,5 million kroner, siger Britta Andersen, museumsdirektør ved Gammel Estrup, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor varmer Davids Jesuthasans opråb i den grad hos herregårdsmuseet.

quote At en privatperson vil gøre det her, er jo enestående.

Britta Andersen, museumsdirektør ved Gammel Estrup

- Vi vil jo gerne kæmpe for kulturarven og for vores arbejdsplads, men at en privatperson vil gøre det her, er jo enestående, siger Britta Andersen.

David Jesuthasan gennemførte de 80 kilometer på 10 timer, og han gør det gerne en anden gang, hvis regeringen ikke lytter.

Først skulle han dog lige have en kop kaffe.

- Den var hård, men det var det værd, sagde han, da han kom i mål.

VIDEO: Se David Jesuthas komme i mål efter 80 kilometer.
Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

modermærkekræft hudkræft modermærker

Fejl i måling af modermærker: Otte patienter fejlbehandlet

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler