TV2 ØSTJYLLAND udstiller konfirmander

Fra fredag d. 27. april kan man i Sankt Lukas Kirke i Aarhus se TV2 ØSTJYLLANDs fotoudstilling med østjyske konfirmander. Alle giver de deres bud på, hvornår man egentlig bliver voksen

En masse konfirmander har delt deres drømme og tanker med TV2 ØSTJYLLAND. Oplev nogle af de unge på en fotoudstilling i Sankt Lukas Kirke i Aarhus.

I løbet af foråret har TV2 ØSTJYLLAND sammen med årets konfirmander undersøgt, hvad det vil sige at være 13-14 år og på vej til at blive voksen.

Nu har TV2 ØSTJYLLAND lanceret websiden idagbliverjegvoksen.dk, hvor man via en serie fotos kan quizze sig igennem en række tanker, drømme og fremtidsplaner fra regionens unge. På den måde kan man blive klogere på, hvad der rører sig inde i hovederne på de personer, der kunne være ens børnebørn, børn eller mindre søskende.

Læs også Webdok: Mød fire konfirmander helt tæt på

Opleverne konfirmandernes drømme og tanker i stort format

Et udvalg af de fotos, der kan ses på idagbliverjegvoksen.dk kan nu også opleves i stort format i Sankt Lukas Kirke på Frederiksbjerg, Aarhus fra den 28. april og to uger frem.

Jeg ser frem til at blive voksen, så man forstår mere, og tingene ikke bare flyver henover hovedet på en. 

Kianna, 14 år

Her vil årets konfirmander, som alle er fotograferet af Christopher Mertz, blive det første, man møder, når man træder ind i kirken via hoveddøren.

- Vi vil gerne vise, hvad konfirmationen betyder for unge mennesker i dag. Der har de senere år været meget fokus på, hvordan konfirmationer ser ud: historier om dyre fester, limousiner og vilde gaver. Men denne gang vil vi hellere sætte fokus på, hvordan konfirmationen føles for unge. Hvor er de henne i livet, hvad gør de sig af tanker om fremtiden, og hvad har de på hjerte?, siger Inga Vind, direktør TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Webdok: Konfirmationsmode gennem tiden

Igennem hele foråret har unge delt deres tanker på TV2 ØSTJYLLANDs medieflader gennem webdoks, Snapchat-historier og TV-indslag - men nu kommer de unge så også til at blive udstillet.

- I en tid, hvor alt er digitalt, er der noget særligt over også at komme ud og se og opleve noget i den virkelige, fysiske verden. Derfor har vi valgt også at lade det digitale projekt om konfirmationer få et fysisk liv, siger Inga Vind.

04:16

VIDEO: 14-årige Thea Damborg er en af de konfirmander, der har delt sine tanker med TV2 ØSTJYLLAND. Hun mistede sin far, da hun var helt lille. Derfor fylder tankerne om, hvor skrøbeligt et liv er, meget hos hende. 

Luk video

Inviterer alle indenfor i de unge menneskers hoveder

Der er fernisering for inviterede gæster Store Bededag klokken 15-16. Fotoudstillingen inviterer alle indenfor i de unge menneskers hoveder, ind bag de flotte kjoler og det tjekkede hår, ind til tankerne, troen og tvivlen.

Læs også Sognepræst om at leje lama til konfirmation: - Det er en morsom tanke

- Som kirke er det netop en af de ting, vi gerne vil være med til – at give plads til tanker om tro og tvivl og rum til eftertanke. Udstillingen åbner dørene ind til konfirmandernes overvejelser om at blive voksen for alle kirkens besøgende, hvilket er en unik mulighed for at lade fejringen af livet, foråret og konfirmationstiden strække sig ud over de søn- og helligdage, hvor vi selv fejrer konfirmation, siger Maria Louise Bøg Sørensen, der er præst i Sankt Lukas Kirke i Aarhus. 

03:56

VIDEO: Andrea Kvists forældre blev skilt lige op til hendes konfirmation. Hør hende fortælle om hendes tanker om det her.

Luk video

Her kan du gætte med på, hvem der mest bliver konfirmeret på grund af festen, hvem, der ønsker sig en falk og hvem, der føler sig mere voksen, når man skriver på internettet, end når man taler i virkeligheden.