Glem veteranbiler: Lej en lama til konfirmationen

Vil man gribe konfirmationen lidt utraditionelt an, så kan man leje en lama fra Ebeltoft Lamaer til at vente på konfirmanden uden for kirken

Limousiner, veteranbiler og motorcykler. Man har efterhånden set lidt af hvert, når det gælder transportmidler fra kirken til festen på de unges store dag, nemlig konfirmationen.

Men er man ikke til den slags, så findes der et noget atypisk alternativ. Du kan nemlig også leje en lama.  

- Det er til dem, der gerne vil give konfirmanden en helt særlig overraskelse. Man kan blive hentet ved kirken, man kan gå en tur med lamaen, og den kan være med til festen, siger Beate Regnery, der ejer Ebeltoft Lamaer, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er tre år siden, Ebeltoft Lamaer første gang lejede en lama ud til en konfirmation. Basisprisen er 850 kroner i timen, men derudover kan man tilkøbe diverse ekstra ydelser.

Sviner ikke kjolen til

Selvom lamaer er kendt for deres spyt, så har konfirmanderne ingen grund til at frygte, at de får deres fine, hvide tøj klattet til.

- Jeg har aldrig oplevet, at lamaerne har spyttet på kunderne, siger Beate Regnery.

Hun forklarer, at spyt er lamaernes måde at sige fra på, så de gør det kun, hvis der sker noget, der bliver for meget for dem.

- Hvis du blive uvenner med en hest, så skal du på hospitalet. Hvis du bliver uvenner med en lama, så får du brug for et brusebad, siger Beate Regnery.

Lamaerne bliver desuden nøje rengjort, inden de skal på konfirmationsbesøg.

- De er helt pæne og bliver børstet. De er meget velsoignerede, siger hun.

Ved juletid nyder lamaerne hos Ebeltoft Lamaer godt af brugte juletræer, der bliver afleveret af private. Du kan se indslaget fra december her. 

Spotter ny tendens

Lamaer og konfirmationer er ikke noget, der traditionelt hænger sammen, men hos Ebeltoft Lamaer spotter man en ny tendens.

- Det er noget, der har udviklet sig over de seneste par år. Jeg har lige læst, at det er en ny trend i USA at leje lamaer til bryllupper og få taget fine billeder med lamaerne, siger Beate Regnery, der også gerne stiller sine lamaer til rådighed for brudepar.

Beate Regnery har været nødt til at afvise en enkelt forespørgsel på en lama til en konfirmation.

- De var fra Værløse, og det er for langt at køre for lamaerne, siger Beate Regnery, og fortsætter:

- Vi kører gerne til Silkeborg eller Viborg, men helst ikke en transporttid over halvanden time.

Hun understreger desuden, at de altid tager hjem igen, hvis lamaerne bliver utilpasse eller stressede.

Ebeltoft Lamaer har annonceret i Facebook-opslaget herunder, at de lejer lamaer ud til konfirmationer.