Per Zeidler sygemelder sig og trækker sig fra valget

Byrådsmedlemmet Per Zeidler fra Syddjurs Kommune har sygemeldt sig fra byrådet og trækker sig fra valgkampen

Per Zeidler har sygemeldt sig fra Syddjurs Kommunes byråd. 

Borgmester Claus Wistoft (V) bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at Per Zeidler her til morgen har sygemeldt sig i en e-mail til Claus Wistoft. 

Læs også Efter skandale: Per Zeidler fyret som udvalgs-formand

- Det synes jeg, er en fornuftig beslutning, siger Claus Wistoft til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han siger samtidig, at Per Zeidler ønsker at trække sit kandidatur til byrådet. 

Er stadig på stemmesedlen

Syddjurs Kommune oplyser dog til TV2 ØSTJYLLAND, at det ikke formelt er muligt for Per Zeidler at trække sig på dette tidspunkt af valgkampen. Hans navn vil derfor stadig optræde på stemmesedlen. 

Vi har valgt at vælge en ny formand for udvalget, fordi den tidligere formand ikke kunne varetage jobbet på betryggende vis.

Jesper Yde Knudsen (EL), ny udvalgsformand

Det sker, efter at Århus Stiftstidende onsdag skrev, at Per Zeidler angiveligt har bragt to unge kvinder til og fra såkaldte gangbang-arrangementer på to forskellige datoer - hvoraf han på den ene skulle have været til stede ved et byrådsmøde. 

Læs også Omdiskuteret formand har ikke deltaget i halvdelen af møderne

Derefter blev han fyret som formand for Familieudvalget på et møde i går. 

- Vi har valgt at vælge en ny formand for udvalget, fordi den tidligere formand ikke kunne varetage jobbet på betryggende vis, sagde Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten torsdag eftermiddag

Fraværende formand

En opgørelse viser, at Per Zeidler som udvalgsformand har været fraværende til syv ud af 12 udvalgsmøder i 2017. Per Zeidler var sygemeldt i foråret fra den 2. maj til den 15. maj. 

Hvis sygeperioden er fratrukket er der seks af 12 udvalgsmøder, han ikke har været til uden videre begrundelse.

Læs også Forsker: Usædvanlig opfordring til politiker i sexsag

Per Zeidler er i forvejen en kontroversiel politiker. I september var han Liberal Alliances spidskandidat i Syddjurs Kommune.

Han trak sig dog som spidskandidat for partiet på grund af en økonomisk tvist med en mekaniker, som Per Zeidler igennem en længere periode har skyldt penge.

To personer sigtet for rufferi

I november kunne en lokal anlægsgartner så fortælle, at mekanikeren ikke er den eneste, der har haft et økonomisk udestående med Per Zeidler. 

Anlægsgartneren Jesper Schmidt ordnede Per Zeidlers have op til en familiefest og sendte en regning på 18.000 kroner i april 2015. Men de penge så han ikke noget til, før sagen var en tur i fogedretten.

02:37

Per Zeidler mente selv ikke, at der var nogen grund til at blande politik og privatliv. Se mere i interviewet her. 

Luk video

I forbindelse med gangbang-arrangementet i Vejle oplyste Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND, at to personer er blevet sigtet for rufferi.

De to sigtede er mænd på 54 år. Den ene kommer fra Syddjurs, den anden fra Vejle. De to mænd blev anholdt og afhørt onsdag. Begge er blevet løsladt efter endt afhøring. 

TV2 ØSTJYLLAND har uden held forsøgt at få fat på Per Zeidler.