Per Zeidler stiller op til valg sammen med sin søn

Per Zeidler vil stadig ikke afsløre, hvad der fik ham til at forlade Liberal Alliance

Per Zeidler, der er byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, forlod søndag partiet Liberal Alliance. Han var frem til søndag den ene af partiets to medlemmer i byrådet, men nu fortsætter han som løsgænger.

'Det er sket efter gensidig forståelse og er af private årsager', skrev Per Zeidler på Facebook. Han vil stadig ikke fortælle, hvad der ligger bag bruddet, men han fortæller, at han alligevel stiller op til kommunalvalget i november.

Det gør han under listen 'Den socialliberale borgerliste', der udover ham selv også tæller hans søn Christian Zeidler. 

Per Zeidler ved godt, at han har skuffet mange mennesker i Liberal Alliance, men han vil alligevel ikke komme en begrundelse for bruddet med partiet nærmere. 

- Der er bare nogle ting nogle gange, hvor man er nødt til at sige, at det ikke kommer omverdenen ved. Det er klart, at det har bundet i nogle uenigheder om nogle ting og sager, siger Per Zeidler til TV2 ØSTJYLLAND.

Kan du ikke forstå, at det kan være svært for vælgerne at stemme på dig, hvis du ikke kan begrunde din beslutning om at forlade Liberal Alliance?

- Jo, men igen. Man har jo lov til at forlade et parti. Jeg har været super glad for at være i Liberal Alliance, og jeg ønsker det bedste for dem, siger han. 

Skuffet lokalformand

Michael Vejlstrup, formand for Norddjurs-Syddjurs Lokalforening i Liberal Alliance, er stadig uforstående overfor, hvad der egentlig er sket.

- Der er mange teorier, og den ene er ikke bedre end den anden, siger han uddyber:

- Jeg blev informeret af vores gruppeformand Leif Mikkelsen fem minutter før, de afleverede beskeden til Per Zeidler om, at han blev taget af kandidatlisten af personlige årsager efter gensidig aftale. 

Først troede Michael Vejlstrup, at det måske skyldtes helbredsproblemer eller lignende, men så blev han endnu mere overrasket, da han fik at vide, at Per Zeidler forlod partiet og nu har lavet sin egen liste til kommunalvalget.

- Han har ført sin lokalbestyrelse bag lyset. Hvis der har været et tvist mellem ham og ledelsen i partiet i længere tid, så kunne han have kontaktet os, og så var jeg klar til at forsvare ham, hvis det var, siger han.

Den kritik kan Per Zeidler godt forstå bliver rettet imod ham. 

- Jeg tror, det er en naturlig reaktion ovenpå, at de bliver taget med bukserne nede på den måde, og det tager jeg bare til efterretning. Ting kunne godt have været ordnet anderledes, og jeg kan udmærket forstå, at lokalbestyrelsen er skuffet, men det er først nu, vi er blevet afklaret om de diskussioner, vi har haft, siger Per Zeidler. 

Michael Vejlstrup har været med til at starte Liberal Alliances partiforening på Djursland sammen med Per Zeidler, og han har også arbejdet for Per Zeidlers valgkampagne, da han stillede op til folketingsvalget i 2015. De to betragter hinanden som venner. Derfor er Michael Vejlstrup også personligt ærgerlig over forløbet.

- Jeg kan ikke bare stille mig op og være benhård Liberal Alliance-mand, for jeg er følelsesmæssigt splittet. Men det må være op til Per Zeidler nu og komme til mig og fortælle, hvad der er sket, siger han.

Ny liste er ikke med i valgforbund

Per Zeidler bekræfter, at han har spurgt Nye Borgerlige, De Konservative og Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om hans nye liste kunne komme med i deres valgforbund.

- Liberal Alliance fik vetoret af de andre partier i den her sag, og vi har ikke lyst til at give Per Zeidler nogle af vores stemmer, og vi ønsker ikke at få nogle af hans stemmer, lyder det fra Michael Vejlstrup.

Liberal Alliance i Syddjurs stiller nu med følgende kandidater til valget:

1. Peter Krog-Meyer
2. Mathilde Glassow
3. Inger Terkildsen
4. Mads Færgemann 

TV2 ØSTJYLLAND kunne onsdag fortælle, at Liberal Alliance var fysisk fraværende under de afsluttende budgetforhandlinger i Syddjurs Kommune. Da byrådet tog hul på de sidste forhandlinger i forrige uge, sad Per Zeidler i Tyrkiet på en ferierejse, mens Flemming Hansen (LA) var på vej hjem fra en ferie på Mallorca.

Per Zeidler forklarede selv, at han deltog i forhandlingerne via telefon fra Tyrkiet og i øvrigt havde deltaget i budgetseminaret, der løb af stablen i midten af september. Da Flemming Hansen (LA) kom hjem var han med til at indgå forliget med de andre partier. 

Men Per Zeidler skrev selv på Facebook, at hans exit ikke har noget at gøre med sagen om hans fysiske fravær fra de endelige forhandlinger.

- Der er ingen tumult omkring dette, og har således intet med TV2 ØSTJYLLANDS historie fra forleden at gøre, skrev han.