Winnerskjold er vinderen: Her er valgets helt store overraskelse

Anders Winnerskjold er Socialdemokraternes stemmesluger nummer to efter urørlige Jacob Bundsgaard

00:41

25-årige Anders Winnerskjold brager ind i Aarhus Byråd for Socialdemokraterne.

Den unge mand opstiller for første gang, og han har fået et valg, han ikke turde drømme om. Med 2.721 personlige stemmer er han den Socialdemokrat i Aarhus, der har fået næstflest personlige stemmer – kun overgået af urørlige Jacob Bundsgaards 39.841 personlige stemmer. 

Læs også Så er der stemmetal: Her er de største stemmeslugere

Men unge Anders Winnerskjold overgik etablerede politiske kræfter som Kristian Würtz, Camilla Fabricius og Steen B. Andersen i stemmetal.

- Der er mange ord. Stolt, meget ydmyg, men jeg skylder at sige tak til alle de mennesker, der har hjulpet, men mest af alt tak til de vælgere, der har sat deres kryds på mig, det er fuldstændig fantastisk. Jeg er så beæret. Det er uvirkeligt, siger Anders Winnerskjold til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:23

Sådan lød det, da Anders Winnerskjolds stemmetal blev råbt op. 

Luk video

Med det flotte personlige valg er det svært at lade være med at spørge til ambitionerne for Anders Winnerskjolds indtræden i byrådet. Eksempelvis er der stadig en rådmandspost åben. 

Om rådmandsposten er noget for den nyvalgte, vil han dog ikke kommentere på – men lidt vil han gerne sige.

Læs også Borgmester fik 30 pct. af stemmerne: Er stadig ikke dansker

- Jeg håber da at få en god position, så jeg kan lave noget af den forandring, jeg ønsker her i Aarhus, så jeg håber, vi får lov til at yde en god indsats de næste fire år, siger Anders Winnerskjold.

I LIVE-sendingen herunder kan du høre, hvordan det lød, da Anders Winnerskjold blev valgt ind. Det er efter 14 minutter og ni sekunder af videoen.