Vindum kræver kontrol for skrivefejl ved samtlige valgsteder

Mistanke om en skrivefejl ved fintællingen af de personlige stemmer har torsdag morgen medført en ny fintælling af 996 stemmer

996 stemmer fra afstemningsstedet i Sorring blev endnu en gang løbet igennem torsdag morgen, da der var mistanke om en skrivefejl ved fintællingen af de personlige stemmer. 

Det viste sig, at der var sket i skrivefejl, så antallet af personlige stemmer stod ud for en forkert kandidat på listen. 

quote  Jeg har besluttet, at vi gennemfører en kontrol for skrivefejl ved samtlige valgsteder, så vi ikke skaber usikkerhed om valgresultatet.

Steen Vindum, borgmester

Fejlen flytter 283 stemmer mellem to socialdemokratiske byrådskandidater, nuværende byrådsmedlem for Socialdemokratiet Ivan Greve, og den socialdemokratiske byrådskandidat og nyvalgt byrådsmedlem Dorthe Jensen.

Fejlen ændrer ikke ved valget af Dorthe Jensen, men fejlen betyder, at Ivan Greve er genvalgt, mens socialdemokraten Find Poulsen ikke er valgt.

Efter at det er blevet konstateret at der er sket en skrivefejl i Sorring, har borgmester Steen Vindum (V) besluttet at få tjekket op på om der kan være sket samme fejl andre steder. 

- Der er tale om en skrivefejl i fintællingen af de personlige stemmer. Der er talt rigtigt, men tallet er skrevet på den forkerte linje. En menneskelig fejl, som ikke burde ske, men som vi aldrig kan gardere os 100 % imod. Jeg er meget, meget ærgerlig over fejlen og beklager den dybt. Jeg har besluttet, at vi gennemfører en kontrol for skrivefejl ved samtlige valgsteder, så vi ikke skaber usikkerhed om valgresultatet, siger borgmester Steen Vindum.

 

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Trine Assentoft bostøtte

play Trine er udviklingshæmmet og må ikke få hjælp derhjemme

Dagens mest læste