Vild rutsjebanetur for DF'er: Endte helt uden indflydelse

John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti i Odder troede han stod med gode kort på hånden inden de afgørende forhandlinger. Han endte uden for det fine selskab

I Odder Kommune så det længe ud til, at DF'eren John Rosenhøj ville blive tungen på vægtskålen.

quote Jeg blev ikke tilbudt noget og vil ikke løbe efter poster. Så vil jeg hellere være en benhård oppositionspolitiker. Der er nok, som render efter poster, fordi der er penge i dem.

John Rosenhøj (DF)

Han troede i hvert fald selv, at det blev helt afgørende, om han pegede på Venstres Uffe Jensen eller Socialdemokratiets Lone Jakobi som borgmester. Men han tog fejl.

- Jeg tror, at jeg får en udmærket aften – om man får den afgørende indflydelse på et eller to mandater er jo ligegyldigt. Min position er lige god. Mon ikke jeg bliver hentet ind før 5.30 i nat, lød det selvsikkert fra John Rosenhøj til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag aften.

Ved seneste valg var det nemlig først sent, at DF'eren blev indlemmet i forhandlingen. I år kom han det slet ikke.

Så glad lød John Rosenhøj tirsdag aften. Nu er humøret et helt andet. 

For inden det overhovedet blev til snakke mellem ham og de to borgmesterkandidater, havde de to store partier nemlig allerede lavet deres egen aftale med Uffe Jensen som borgmester.

Onsdag har piben derfor fået en hel anden lyd hos John Rosenhøj.

- Det endte med et bredt flertal mellem S og V, og det er da meget naturligt. Jeg kunne godt have gået til Lone, men det ville ikke være godt for kommunen, siger DF'eren i dag.

- Jeg blev ikke tilbudt noget og vil ikke løbe efter poster. Så vil jeg hellere være en benhård oppositionspolitiker. Der er nok, som render efter poster, fordi der er penge i dem. Det gør jeg ikke, fortsætter han.

Sådan ser valgresultatet i Odder Kommune ud. 
Sådan ser valgresultatet i Odder Kommune ud. 

John Rosenhøj og DF endte altså uden for den brede konstitueringsaftale i Odder.

En af vinderne i Odder blev Enhedslisten, som får et ekstra mandat, og dermed kan Ditte Marie Theisen, der allerede sidder alene i byrådet for Enhedslisten, se frem til at få selskab.

- Vi er stolte over at være gået så meget frem, og at vi bliver to, det er jo en kæmpe lettelse. Jeg har jo siddet alene i byrådet, at få lov at få Leif med ind, som er nummer to, er jo helt fantastisk. Det bliver godt for vores arbejde, og det betyder, at vi kan gøre meget mere, siger Ditte Marie Theisen (EL).

Herunder kan du se Ditte Marie Theisens reaktion på valgresultatet i Odder Kommune: