V’er langer ud efter byrådskolleger: I misbruger demokratiet

Venstre-byrådsmedlem i Randers er langt fra tilfreds med kollegerne Kasper Fuhr og Bjarne Overmark

"Det er tragisk, at demokratiet skal misbruges på den måde. Min personlige opfattelse er, at det er for at obstruere arbejdet og for at få borgmesterens indsats for at få Randers til at fungere som en fornuftig kommune vanskeliggjort."

Så klar i spyttet er Venstres byrådsmedlem i Randers Jens Peter Hansen i sin kritik af Beboerlistens Bjarne Overmark samt Velfærdslistens Kasper Fuhr, der begge ligeledes er medlemmer af byrådet i Randers.

Kritikken udspringer af, at Jens Peter Hansen mener, at de to er for flittige til at udøve deres ret til at stille spørgsmål og sende anmodninger, der skal behandles på byrådsmøderne. 

Da Randers Kommune i aftes havde byrådsmøde, var der 34 sager på bordet i kategorien ’rejst af medlemmer af byrådet’.

Af de 34 punkter var der blot fire, som ikke kom fra enten Kasper Fuhr eller Bjarne Overmark.

quote Det skader borgerne i Randers. Det koster millioner at lade dygtige og dyre medarbejdere servicere forespørgslerne fra byrådet, som helt overvejende kommer fra Bjarne Overmark og Kasper Fuhr

Jens Peter Hansen (V) 

Kasper Fuhr noterede sig for 18 spørgsmål eller anmodninger, mens Bjarne Overmark havde 12. Radikale Venstres Mogens Nyholm havde et enkelt punkt på dagsordenen – og det samme havde Charlotte Broman Mølbæk fra SF. De to yderligere punkter var ’statuspunkter’. 

- Det er at bruge forvaltningen som personlig assistent. Det er politisk motiverede spørgsmål forstået på den måde, at det er forsøg på at fremdrage eksempler og data og tal for, at der er noget, der ikke går så godt, som det skal, og mit indtryk er, at det gør man for at vise, hvor dårligt, det går, mere end at man gør det fordi, at man gerne vil rette op på, hvad der sker, og der er en stor forskel for mig, sagde Jens Peter Hansen til TV2 ØSTJYLLAND umiddelbart inden byrådsmødet mandag.

- Det skader borgerne i Randers. Det koster millioner at lade dygtige og dyre medarbejdere servicere forespørgslerne fra byrådet, som helt overvejende kommer fra Bjarne Overmark og Kasper Fuhr. Og det er uhyre sjældent, at Bjarne Overmark og Kasper Fuhr får gennemført noget, og så er det svært ikke at have indtrykket af, at de kun gør det for at udstille, hvor tingene kunne gøres bedre, siger han.

Kritikken blankt afvist

Kritikken preller fuldstændig af på Velfærdslistens Kasper Fuhr.

- Jeg synes, det er fuldstændig plat og latterligt. Vi har brugt vores demokratiske ret til at stille spørgsmål og forslag, vi synes er vigtige. Desværre oplever vi, at Jens Peter Hansen og hans parti ikke ønsker at tale om dem. Jeg kan ikke forstå, at de andre politikere ikke stiller flere spørgsmål og kommer med flere forslag. Det undrer mig, siger Kasper Fuhr til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han mener absolut ikke, at det er misbrug af demokratiet, at han sammen med Bjarne Overmark tegner sig for 30 ud af 34 henvendelser på byrådsmødet.

- Tværtimod. Vi sikrer, at der er et demokrati. Det undrer mig, at der ikke er flere, der bruger de rettigheder, vi har i loven. Hvis der var flere, der gjorde det, slap vi for at gøre det, siger han.

Heller ikke Bjarne Overmark har meget til overs for kritikken. 

- Den er helt hen i vejret. Alle de sager, der er rejst, er relevante, og de er rejst efter en pause i byrådsmøderne på tre måneder, og så hober det sig jo op, siger Beboerlistens Bjarne Overmark til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det, Jens Peter Hansen mener, er selvfølgelig, at Beboerlisten og Velfærdslisten gør modstand mod den politik, som Venstre og DF fører, og det vil de hellere være fri for. Han har ret i, at vi gerne vil udstille, hvad der kan gøres bedre, siger han. 

Bjarne Overmark bakker også op om Kasper Fuhrs udtalelse om, at det er uforståeligt, at der ikke er flere, der melder sig på banen ved byrådsmøderne. 

- Det er tankevækkende, at den store flok af Socialdemokrater, Venstrefolk og DF'ere næsten aldrig rejser noget som helst på et byrådsmøde. DF vågner op når det handler om frikadeller og flæsk, men ellers er de totalt passive. Vi tager ikke initiativ fra nogen af dem, for de har intet initiativ i sig, siger Bjarne Overmark. 

Du kan se listen over de 34 medlemsrejste punkter, der blev diskuteret på byrådsmødet, her. 

Spærring af Silkeborgvej

Skudepisode i vejkryds: Patronhylstre fundet og vidner efterlyses

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

vaffelbageriet fjellerup

Danmarks bedste ishus ligger i Østjylland

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Skærmbillede 2021-04-13 kl. 14.08.42

Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Dagens mest læste