Venstres Uffe Jensen fortsætter som borgmester i Odder

Uffe Jensen beholder borgmesterposten i Odder

Venstre går tilbage i Odder Kommune, men nuværende borgmester Uffe Jensen (V) beholder borgmesterposten. Det bekræfter Socialdemokratiets Lone Jakobi, der får titlen som 1. viceborgmester. 

- Jeg er helt vildt stolt og glad over, at så mange mennesker i Odder vil have mig som borgmester. Det tager jeg som et kæmpe skulderklap, men det er jo også et ansvar, som jeg er bevidst om og ydmyg omkring. Jeg vil fortsætte samme stil, som jeg har gjort de sidste fire år, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Herunder kan du se Uffe Jensens reaktion på, at han beholder borgmesterposten:

 

- Vi har taget højde for, hvordan valgresultatet ser ud, og så har vi haft de snakke i løbet af aftenen, som vi skulle have, og det her er sådan, vi ser vores mandater arbejde bedst, så det var den mulighed der var, siger Lone Jakobi (S) og fortsætter:

- Jeg havde da gerne set, at det var mig, der havde siddet i borgmesterstolen, det er der ingen tvivl om, men det var ikke sådan, det kunne falde ud denne her gang, og så gør vi jo det bedste med de mandater, vi har, og vi har fået et godt resultat, der synes jeg også, at vi med den her aftale får det, der tilkommer os.

Konstitueringen består af Venstre og Socialdemokratiet.

De Konservative vil ikke logre med halen

- Det er jo fair nok (at konstitueringen består af Venstre og Socialdemokratier, red.), sådan er politik jo. Så vi vælger at sætte os i oppositionen. 

- Hvis vi ikke kan få noget indflydelse alligevel, så er vi jo et parti, der er ved at smuldre fuldstændigt. Så skal vi bare logre med halen for Venstre, og det har vi egentlig ikke lyst til.

VIDEO: Herunder kan du se De Konservatives Niels Rosenbergs reaktion på, at Venstre og Socialdemokratiet er gået sammen om at lave en konstituering:

 
Sådan blev valgresultatet i Odder Kommune.
Sådan blev valgresultatet i Odder Kommune.

Enhedslisten går frem

Der er glæde i Enhedslisten efter valgresultatet i Odder, hvor partiet er gået frem. Enhedslisten har fået 7 procent af stemmerne, det er en fremgang på 2 procent i forhold til sidste kommunalvalg. 

Det betyder også, at Enhedslisten får et ekstra mandat i Odder, dermed kan Ditte Marie Theisen, der allerede sidder alene i byrådet for Enhedslisten, se frem til at få selskab.

- Vi er stolte over, at være gået så meget frem, og at vi bliver to, det er jo en kæmpe lettelse. Jeg har jo siddet alene i byrådet, at få lov at få Leif med ind, som er nummer to, er jo helt fantastisk. Det bliver godt for vores arbejde, og det betyder, at vi kan gøre meget mere, siger Ditte Marie Theisen (EL).

Øverst i artiklen kan du se Uffe Jensens reaktion på valgresultat.

Herunder kan du se Ditte Marie Theisens reaktion på valgresultatet i Odder Kommune: 

 

 

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri