Venstre på jagt efter polske stemmer på Facebook

Udlændinge kan også stemme til kommunalvalget. På Samsø har Venstre lavet et opslag på Facebook på polsk for at skaffe flere stemmer

Venstre på samsø forsøger at kapre udenlandske stemmer på facebook Foto: Screendump fra Facebook

På Samsø bor der 280 personer fra 39 nationer uden dansk statsborgerskab. Som borgere på Samsø må de gerne stemme til kommunalvalget.

- Vi tænkte, at så er det jo egentlig også ret væsentlig, at vi husker at kommunikere til dem, siger Irene D. Lassen, der er kandidat for Venstre og formand for Erhvervs- og Bosætningsudvalget på Samsø

Læs også Små partier frygter “borgmester-valg” på Samsø

Derfor har Venstre nu lavet et opslag på Facebook på polsk. Polakkerne udgør nemlig den største gruppe af udlændinge på øen, efterfulgt af litauere, syrere og bulgarere.

- Vi arbejder på at få vores opslag ud på flere sprog, blandt andet på russisk. Der er flere af de østeuropæiske lande, hvor de forstår russisk, siger Irene D. Lassen.

- Udlændingene er en befolkningsgruppe, vi har snakket meget om i forbindelse med vores erhvervs -og bosætningsstrategi. Der er jo ingen tvivl om, at en stor del af vores erhverv herovre slet ikke kan klare sig uden udlændingene. Vi er enormt afhængige af dem. Derfor har vi snakket om, at vi skal have dem mere i spil. Det har vi som kommune en forpligtelse til, siger Irene D. Lassen.