Valgkaos i regionen: Optællere sendt hjem før færdigt resultat

De endelige stemmetal og dermed overblikket over de nye medlemmer i regionsrådet i Region Midtjylland bliver forsinkede

Kandidaterne til Region Midtjylland får ikke deres skæbne afgjort før i morgen.

De spændte kandidater til Region Midtjylland må gå i seng med uforrettet sag. De ventede valgresultater bliver nemlig forsinkede på grund af et kaos med optællingen af stemmerne i Hedensted Kommune. Tællerne er nemlig gået hjem for i dag, før der ligger et resultat klar fra kommunen.

- I praksis er det kommunerne, der tæller stemmerne til regionsvalget, og så når de i et online system har indberettet alle stemmer, sender de data til os, hvorefter vi så godkender optællingen. Men Hedensted Kommune har ikke gjort deres arbejde færdigt, siger vicedirektør hos Region Midtjylland, Carsten Lind, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Mandater til Alternativet: Valgt ind i fire østjyske kommuner

Allerede tidligere på dagen begyndte regionens embedsfolk at undre sig over, hvorfor der intet skete fra Hedensted Kommune, som er en af de forholdsvis mindre kommuner i regioner, hvor stemmerne plejer at være talt op i god tid.

Jeg fik selv fat i deres kommunaldirektør, der fortalte, at man havde besluttet at sende medarbejderne hjem.

Carsten Lind, Region Midtjylland

- Vi har så forsøgt at kontakte Hedensted for at høre, hvad der skete. Jeg fik selv fat i deres kommunaldirektør, der fortalte, at man havde besluttet at sende medarbejderne hjem, og man så ville holde et valgbestyrelsesmøde kl. 8 i morgen, siger Carsten Lind og fortsætter:

- Jeg spurgte selvfølgelig, hvorfor man ikke var fortsat, til resultatet lå klar, men det havde man valgt ikke at gøre. Hvorfor fik jeg ikke svar på. Det er højst uhørt.

Først resultat torsdag formiddag

Vicedirektøren ved ikke, om der har været problemer med stemmerne i Hedensted, men under alle omstændigheder er regionen nu nødt til at vente med at præsentere det endelige valgresultat til i morgen.

- Det bliver formentlig først i løbet af formiddagen, at resultatet ligger klar, siger Carsten Lind.

Læs også Så er det afgjort: Anders Kühnau er ny regionråds-formand

De endelige stemmetal har stor betydning for flere af kandidaterne. En af dem er Mikkel Vossen Rasmussen fra Psykiatri-Listen, der er på vippen til at komme ind. Det er få hundrede stemmer, der afgør hans skæbne.

- Det er rigtig ærgerligt, at Hedensted vælger at gøre, som de gør. Man skal jo tænke, at alle andre kommuner har gjort en indsats for at få stemmerne talt op, og så er der er jo nogen som vores liste, der først kan finde ud af, om vi er valgt, når de får talt stemmerne op, siger Mikkel Vossen Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND følger sagen.