Valget er skudt i gang: Clara har sat kryds for første gang

Førstegangsvælgeren Clara Breinholt er stået tidligt op for at stemme for første gang. Det er fedt at være med til at beslutte, mener hun

00:31

På Skåde Skole er der gang i idrætssalen tirsdag morgen. Men det er altså ikke, fordi der bliver dyrket morgengymnastik, men fordi der flittigt bliver afgivet stemmer.

En af dem, der er kommet tidligt ud af fjerene for at sætte sit kryds, er Clara Breinholt, der skal stemme for allerførste gang.

Læs også Vælgere er stået tidligt op - men myldretiden kommer senere

- Jeg har ikke sådan sat mig vildt meget ind i politik, men jeg synes, det er fedt at kunne være med til at beslutte, siger hun.

Selvom hun har været med på sidelinjen som barn, når mor og far skulle stemme, så er det alligevel noget andet endelig at kunne sætte sit eget kryds.

- Det er meget sjovt, at man får sådan et mega langt papir, og det er lige med at finde de forskellige navne på listen, siger Clara Breinholt.

Læs også Sådan sætter du krydset korrekt - og sådan må du IKKE gøre

Men det er altså ikke kun den unge vælger, der har fået slæbt sig afsted til valgstedet i Højbjerg tirsdag morgen. Også pensionisten Knud Nielsen er mødt op tidligt.

- Vi har lige været ude og gå med hunden, og så var der lejlighed til at stemme, siger han.

Han synes, valgboksen er et godt sted at starte dagen ud.

Læs også Ved du stadig ikke, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten

- Det er dejligt, så er det overstået. Så går jeg hjem og drikker morgenkaffe bagefter, siger han.

Valgstederne åbnede klokken 8 tirsdag og lukker igen klokken 20.