Vælger måtte opgive at stemme: - Det er meget kaotisk

Der var utilfredshed fra flere af de fremmødte ved Møllevangskolen i Aarhus, som forsøgte at afgive deres stemme tirsdag

01:09

Det er ikke nogen hemmelighed, at det bliver mere og mere travlt ved valgstederne som valgdagen skrider frem, og folk får fri fra arbejde.

Men for de mange vælgere, der kunne stemme ved valgstedet på Møllevangskolen i Aarhus, kom det alligevel som en overraskelse, at der var så meget forvirring ved valgstedet.  

Jeg tænker, at det er meget kaotisk, og det er anden gang, jeg er her i dag.

Karen Benjaminsen, Aarhus.

- Jeg tænker, at det er meget kaotisk, og det er anden gang, jeg er her i dag, og første gang, der var køen helt ud til Møllevangs Allé, og så tænkte jeg, okay så er jeg bare kommet på det forkerte tidspunkt, siger Karen Benjaminsen Aarhus.

Opgav at stemme

Da Karen Benjaminsen kom tilbage til valgstedet i Aarhus, så var situationen ikke blevet bedre, faktisk tvært imod.

- Så kom vi nu, og så synes jeg bare det virker fuldstændig kaotisk, jeg mistede helt lysten til bare at stå i kø her og vente på at komme ind og stemme, siger Karen Benjaminsen. 

Læs også LIVEBLOG: Følg valgaftenen og -natten i din kommune

Ifølge hende så var det svært at gennemskue, hvor man skulle stå i kø henne, og der var mennesker over alt.

Til sidst opgav Karen Benjaminsen helt at sætte sit kryds til dagens valg.

- Jeg synes, at det tager lidt pippet fra mig, fordi jeg havde egentlig glædet mig til at stemme, siger Karen Benjaminsen.

Valgsted lukkede for sent ved rådhuset

Det var ikke kun ved Møllevangskolen, at der var udfordringer i Aarhus Kommune. Også ved Aarhus Rådhus medførte de mange vælgere lange køer.

Her medførte de mange mennesker, at man måtte holde valgstedet åbent en halv time længere end ellers planlagt. Det er ikke første gang for valgstedet ved rådhuset, som også ved sidste valg måtte holde valgstedet længere åbent.

Dengang blev der først ringet af klokken 20.37. 

Øverst i artiklen kan du se billederne fra Møllevangskolen i Aarhus.

Herunder kan du se, hvordan det så ud på Aarhus Rådhus:

01:04 Luk video